Tidlligere på sommeren blev tvillingerne 2 år … TO ÅR … og det er blevet fejret hele sommeren igennem med små fødselsdagsfester hist og pist – vi mangler stadig et par stykker.
En af deres efterhånden mange fødselsdags kager er denne fløjsbløde intense chokolade kage med et tvist af appelsin.
Før jeg blev gravid med tvillingerne kunne jeg ikke fordrage chokolade-appelsin kombinationen, men noget i mine smagsløg er blevet positivt forandret under min graviditet og nu kan jeg ikke få nok af den sød/sure smag.
Choko-Orange Kage – Ø16cm springform
125 g god mørk chokolade
50 g sukker
1 stk æg
1 stk æggeblomme
85 g blød ægte smør
45 g mel
1 spsk bage kakao
2-3 spsk appelsin marmelade
Fremgangsmåde
Smelt chokoalden over vandbad eller i mikroovn.
Pisk imens sukker og æg lys og luftig, det tager gerne 5-7 minutter.
Pisk nu den smeltede chokolade i, efterfulgt den bløde smør, i små tern, og pisk i ca. 1 minut til alt er godt blandet. Sigt mel og kakaopulver i og vend det forsigtigt i med en spartel. Tilsidst vendes appelsin marmelade i.
Kom kagedejen i en klargjort springform og bag kagen ved 190°C i ca. 15 minutter, alt afhængig af ovn.
Lad kagen køle af og server med creme fraiche eller vanilje is og appelsin marmelade.
Du kan med fordel lade kagen hvile på køl til næste dag, det bliver den kun bedre af.
Christina
Tillykke med børnene 🙂 Kagen ryger i opskriftsbogen …
Tak Nanna,
Håber du bliver lige så vild med dem jeg er 🙂
God weekend
Christina
hvornår skal æggeblommen i
Hej Nina,
Det skal i sammen med ægget.
mvh Christina