Disse chokolade-rige-nougat-bløde-salt-kikse-nødde-hapsere smager himmelsk.
Desuden er de den perfekte sommer snack. Rusker regnen kan man putte sig under tæppet med kaffe og disse luksuriøse kiksekagehapsere. Og skinner solen er de lige til at komme med i køletasken når eftermiddagskaffen skal nydes udenfor.
Jeg skal ihvertfald snart lave en ny omgang, for den første portion her var haps haps væk..
Ekstra Luksus Kiksekage – jeg kom det i en rugbrødsform
150 g god mørk chokolade
200 g blød nougat
75 g nødder
100 g digistive kiks
et drys havsalt
Forslag til pynt
hakkede nødder
knust digistive kiks
frysetørrede bær
kakao nips
Fremgangamåde
Smelt chokolade og nougat over vandbad. Rist imens nødderne i ca. 7 min. på en varm pande. Du kan enten grov hakke nødderne eller komme dem hele i. Knæk kiksene i mellem str stykker – det vil sige 4-6 stykker pr kiks.
Når chokolade og nougat er smeltet, vendes nødder, kiks og salt forsigtigt i. Kom det hele i en bagepapirsforret form. Pynt med det du lyster og stil det på køl indtil det er stivnet – gerne natten over.
Server denne kiksekage i små firkantede hapser på ca. 2 x 2 cm.
Christina