Sur/sød Lime & Mango lagkage

I onsdags havde ham den dejlige fødselsdag, og så var det præcis 1 år siden jeg stod med en positiv graviditets test i hånden. Alt dette blev naturligvis fejret med manér.

Kæresten blev vækket med morgensang, flag og gaver. Fødselsdags morgen menuen bestod traditionelt af fødselsdagsboller og varm chokolade med flødeskum.

Senere havde vi gæster til kaffen hvor vi bl.a. fik denne kage. Kæresten ønskede en kage der bestod af vaniljebunde, noget syrligt frugt-noget og noget sød frugt-noget.
Jeg syntes selv, at opgaven blev løst rigtig godt, og gæsterne og ikke mindst kæresten var heldigvis enige.
sur sød lime og mango lagkageSur/sød lime & mango lagkage – Ø 18cm
Dagen før kagen skal nydes bages bunde og kagen samles med fromagen. Chokolade/mango creme laves også gerne dagen før og stilles på køl.

Vanilje sponge cake bunde (3/4 portion – gang opskriften med 0,75)
Lime fromage

Hvid chokolade & mango creme – laves gerne dagen før
2-3 blad husblas
200 g hvid chokolade
2 1/2 dl fløde
1-2 dl mango puré – efter smag

mango puré
1 mango
2 spsk vand

Fremgangsmåde
mango puré
Skræl mangoen, befri den for stenen og sær den i mindre stykker. Kom mango stykker og vand i en gryde, og kog det til mangoen er mør – 5-10 min. Hæld vandet fra. Kom mangoerne i en blender eller pureer det med en stavblender.
Står du med en meget moden mango i hånden, skal den naturligvis ikke koges, men blot moses/blendes.

Hvid chokolade & mango creme
Kom husblassen i blød, i kold vand, i ti min.
Hak imens chokoladen og kom det i en skål. Opvarm fløden og hæld den over chokoladen. Rør forsigtigt indtil alt chokolade er smeltet (hvid chokolade smelter langsomt, så ha’ tålmodighed). Vrid husblassen fri for vand og kom det i den nu lune fløde, rør indtil det er smeltet. Vend nu mango puré i.
Kom husholdningsfilm over – helt ned til overfladen – og lad det stivne på køl i minimum 4 timer og helst til dagen efter.
Når cremen er stiv piskes den forsigtigt til den er let og luftig. Pisk ikke for længe, da cremen risikere at skille.
Making chokolade mango cremeSamlingen og pyntning af kagen
Del den afkølede sponge cake i tre. Kom den nederst bund i den spring form kages blev bagt i, forret med et lag konditorplast.
Lav limefromagen og hæld straks halvdelen ned i springformen. Kom forsigtigt en bund på og herefter hældes resten af fromagen på. Afslut med top bunden. Lad nu kagen/fromagen stivne på køl – gerne til dagen efter.

Når fromagen har sat sig og du har pisket din mangocreme, fjernes springform og konditorplast forsigtigt.

Start med, at lave en “crumb coat”.  Hvilket er en tynd lag mangocreme der indkapsler evt krummer fra bundene. Dette giver et meget flottere finish. Lad evt kagen stå på køl indtil denne creme har sat sig. Fordel nu resten af mangocremen på kagen.
Opsmørre kagePynt med tynde lime skiver og finthakket chokolade.
Lime og mango kageLime og mango kageChristina

Dette indlæg blev udgivet i Fondant & Fest kager, Fødselsdag, Kager, Mousse/ fromage/ cremer og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

10 Responses to Sur/sød Lime & Mango lagkage

  1. Randi skriver:

    Mums,men kræver lidt tid.
    Go weekend til Jer i DK.
    KNUZ Randi

  2. mette skriver:

    ja jeg var jo heldig at være en af gæsterne som fik denne kage serveret og jeg siger bare MUMS

  3. Maria skriver:

    Stort tillykke til din udkårne:-) Det var da flot ramt med en positiv test på hans fødselsdag 🙂
    Meget smuk kage og sikkert så lækker. Gid jeg kunne lave sådan en, må øve mig.
    Jeg har lige lagt en lækker 1.advent giveaway op på min blog, hvis du vil forsøge dig.
    God weekend fra Maria

  4. Det ser da vild lækkert ud :-)…. jeg kommer om knap 14 dage ..hi hi 🙂
    Knus fra din mor

  5. Louise skriver:

    Jeg har svært ved at få cremen pisket stiv, synes den bliver meget flydende. Har du nogle tips til hvad jeg kan gøre for at så den mere tiv?

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Louise,
      Øv at cremen ikke vil blive ordentlig stiv. Kogte din fløde? Då kan den nemlig ikke piskes bagefter. Eller glemte du at sigte vandet fra mangoerne?
      Du kan evt smelte lidt husblassen og blande det med cremen, (og evt lidt ekstra fløde) småbørn cremen stivne efter lidt lid på køl.
      Håber dette kunne hjælpe?
      Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *