Jeg ved godt at jeg sagde, at jeg ville bage min sunde brownie næst gang jeg skulle læse til eksamen. Jeg må desværre “skuffe” og fortælle, at jeg “kom til” at bage denne sunde daddel kage med chokolade og nødder i stedet. Den er, lige som den sunde brownie, både sukker-fri, gluten-fri og mælke-fri.
Da jeg tog billede af kagen, kom jeg til at smage på den igen og igen og pludselige var der ikke meget kage tilbage. Derfor måtte jeg hurtigt bage en kage til, da jeg havde lover min studie gruppe kage. Kan herefter meddele, at den forsvandt lige så hurtigt som den her hjemme.
Sund Daddel kage med Chokolade & Nødder – Ø18cm form – 6-8 pers
150 g mørk chokolade
150 g nødder – mandel/hassel/cashew/pistacie – de nødder du har hjemme
150 g dadler – uden sten
5o g smeltet kokosolie eller smør *
1 stk appelsin – saft (75 g = 3/4 dl) og skal deraf
2 æg
et drys salt
evt chokolade + appelsin til pynt
* kan erstattes af æblemos
Fremgangsmåde
Hak chokoladen, 50 dadlerne og 50 g nødder groft og kom det i en skål.
Blend herefter de sidste 100 g nødder til fint mel og bland det i skålen.
Riv skallen af appelsinen og stil halvdelen til side. Den anden halvdel kommes i skålen.
Pres saften fra appelsinen, kom 75 g (3/4 dl) i en blender/mini hakker og blend det sammen med de sidste 100 g dadler, æggene og olien/smeltet smør, til en lind masse. Bland det samen med de øvrige ingredienser i skålen.
Kom dejen i en bagepapirs foret eller smurt form.
Bag kagen ved 180˚C i ca 25 min. Kagen skal være klæg som en brownie.
Lad kagen afkøle og pynt med appelsin roser, appelsinskal og revet chokolade.
Nyd nu kagen med god samvittighed og husk at den kun er sund når den nydes med måde.
Inspirationskilde: Søndag & min Sunde Brownie med Banan, Kokos og Nødder
Christina
Mums, den lyder liiiige som min smag. Den flywer jeg straks på.
Har ALTID disse ingredienser i huset.
Det lyder som en god ide Randi, det vil du ikke fortryde 😉
Kram Christina
Hvor ser den bare god ud! Skal helt sikkert prøves, i weekenden måske 🙂
Tusind tak, Håber den vil smage dig i weekenden.
Christina
Den lyder da for sundt, den må jeg prøve – ser dæleme lækker ud 🙂
Knus fra din mor <3
Tak mor, den smager også fantastisk og du opdager ikke at den er “sund”
Christina
Wauw, den ser bare god, svampet og lækker ud.
– Anne
Tusind tak Anne, Den er også rigtig lækker 🙂
Christina
Kan den laves uden appelsin?:0) Har nemlig det hele herhjemme, men ingen appelsin:0/
Hej Annette,
Du kan blot udskifte appelsin saften med vand eller en anden væske.
Christina
Mums siger jeg bare:0)) tak for opskriften:0))
Tusind tak, og velbekomme 🙂
Venter spændt på den mens den bager;)
Mmmm lyder dejligt 🙂
Den smagte fantastisk- især lun lige fra ovnen
Hej Cille,
Jeg er rigtig glad for, at du syntes om kagen 🙂
Christina
Hvordan skræller man appelsinskalden så de snore på den måde som billedet?
Hej Sodabeh,
Jeg har brugt et juliennejern.
Christina
Pingback: Dadelkage med chokolade og appelsin - Sundhed og BalanceSundhed og Balance -
Kan man bruge tørrede dadler?
Hej Iben, ja det kan du godt – det er den jeg anvender. Altså den man kan købe i æsker i massevis op til jul?
Christina
Hvad kan man bruge i stedet for nødder
Hej Lonnie,
De 100 g nødder du maler til nødemel kan erstattes med en maden mel. Of de 50 g du grov hakker kan helt undlades eler erstattes af chokolade.
Christina
Kan kagen fryses?
Hej Lill,
Der må jeg ære svar skyldig, da jeg aldrig selv har haft kagen nedfrosset.
Christina
Lyder godt den må jeg prøve
Dejligt, god bagelyst 🙂
Christina
Hej!
Er det korrekt at det er smeltet kokosolie eller smør * der kan erstattes af æblemos? Det er der du har sat * stjernen! Men jeg forestiller mig at det er sadlerne du mener der kan erstattes af det!?
Hej Lene,
Ja det er korrekt at det er den smeltede smør/kokosolie der kan erstattes af æblemos 🙂 Det er for at kagen ikke bliver for “tør” nu hvor fedtstoffet udelades.
God bagning
Christina
Har du en guide til, hvordan man laver appelsinroser og de fine skaller, du har liggende ovenpå kagen? 🙂
Mvh Emilie
Hej Emilie,
Nej jeg har desværre ikke en guide til dette.
Skallerne/strimlerne er laver med et juliennejern og roserne er en tynd skive appensin, der er skåret ind til midten et sted, og rullet sammen.
Christina
Så fantastisk dejlig kage. Jeg havde intet kokosolie og havde ikke lyst til at bruge alm. smør for det hele, så inspireret af din * om æblemos, brugte jeg resten af en halv banan, jeg havde liggende. Det gjorde ikke kagen dårligere, hvis man er vild med banankage, så prøv det 😀
Hej Therese,
Dejligt, at du syntes om kagen 🙂 UUh ja en banan kan rede mange kager hvor man mangler lidt fedtstof erstatning 🙂 Tak for tippet.
Christina
Ser lækker ud, skal der ikke bagepulver i ???
Hej kirsten,
Nej der skal ikke bagepulver i, da kagen ikke skal hæve op, men være lækker klæg og svampet.
Christina