Cinnamon rolls med Cream Cheese Glasur

Til alle jer der læser med, tak for et dejligt år og tak fordi du følger med. Jeg glæder mig til at vise jer hvad 2014 vil bringe af lækre kreationer i mit søde køkken.

Disse cinnamon rolls er inspireret af amerikanske kanel snegle. Dvs at jeg har brugt min egen kanel snegle opskrift og blot kommet cheam cheese glasur på toppen. Det er sådan jeg husker dem fra dengang jeg boede i USA for mange år tilbage.

Derud over kommer der et par tip (længere nede) om hvordan du laver en saftig dej til sneglene. Tippet kan også overføres til almen brødbagning, da metoden er den samme.
Cinnamol rollsKanelsnegle –  Cinnamon rolls – 9 stk
Dejen

1 dl kærnemælk
20 g gær
225-275 g mel
1 spsk vaniljesukker – eller kornene fra 1 vaniljestang + 15 g sukker
1 tsk stødt kanel
10 g sukker
50 g lurpak smør, stuetemperatur.
1 æg

Remonce
100 g lurpak smør, stuetemperatur
75 g brunfarin
1 spsk kanel

Cream Cheese Glasur
75 g cream cheese, stuetemperatur
25 g smør, stuetemperatur
75 g flormelis
25 g fløde/mælk

Fremgangsmåde
Dejen
Lun kærnemælken til “lillefinger” varm og kom det i en skål. Kom gæren deri og rør til det er opløst. Bland mel, vaniljesukker, kanel og sukker og hæld det i mælken og ælt det let i ca. 1 min. Tilsæt smørret og ægget og ælt dejen i 5-7 min til dejen er glat og smidig. Dejen må gerne hænge lidt i, i bunden af skålen.
Lad dejen hvile i 15 min.
Making dejRemonce
Kom smør, sukker og kanel i en skål og rør det godt sammen.

Samling
Udrul dejen på et let melet bord til et kvadrat på ca. 40 x 20 cm. Kom remoncen på dejen og smør den ud så den er jævnt fordelt. Minus 2-3 cm i den ene ende.
Rul dejen sammen i den korte ende, så rouladen nu er 20 cm lang.
Skær rouladen ud 9 lige tykke skiver og kom dem i en smurt (eller med bagepapir i) ovnfast fad. Klem hver snegl ned i midten, så undgår du at de hæver op i en top når de bliver bagt.
Cinnamonbun in the makingLad sneglene efterhæve til dbl. størrelse, det tager ca. 30 min.

Bag dem ved 185˚C i ca. 30 min. – til de er gyldne.

Mens dine snegne afkøler kan du lave glasuren.

Fremgangsmåde
Cream Cheese Glasur
Kom cream cheese og smør i en skål og pisk/rør det godt sammen. Tilsæt flormelis og pisk det godt sammen. Tilsidst tilsættes mælken og det hele piskes til det er godt blandet.
(Jeg blandede det hele sammen på en gang og det gav nogle små klumper, øv.)

Kom glasur på sneglene og server til en god kop te eller kaffe.
Connamon rollsTip
Start altid med at opløse gæren i lillefinger varm væske. Derefter tilsættes mel, sukker og alle de andre tørre ingredienser, ælt dette sammen i ca 1 min. Nu tilsættes smør/fedtstof og æg. Dejen skal nu æltes i 5-7 min. Skal det salt i din dej tilsættes den i de sidste to min af ælte tiden.

Når du ælter din dej, kan jeg kun anbefale at du anvender en køkkenmaskine med dejkrog, da du ellers nemt risikere at tilsætte ekstra mel og det gør de færdige snegle tørre. Dette gælder alle typer brød du bager. Så bager du meget brød? Skal du måske overveje at anskaffe dig en lille køkken assistent.

Jeg tester fortiden den nye Electrolux køkken assistent og den er rigtig god til at ælte dejen med. Der er den lige så god som min 15 år gamle Kenwood.

God fornøjelse

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Brød / Gærdeje, Morgenmad og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *