Salted Caramel Brownie

Jeg var for et stykke tid siden inviteret til fin middag hos en veninde og jeg havde lovet at tage desserten med. Da jeg ved, at hun elsker både brownie og vanilje karameller besluttede jeg mig for at fusionere de to.
caramel brownieBrownie – ca 20 x 15 cm form – 8 personer
125 g mørk chokolade
100 g lurpak smør
125 g brunfarin
70 g mel
30 g kakaopulver
2 æg
et drys salt

Karamel
1 ds. kondenseret mælk tilsat sukker
150  g sukker
120 g lurpak smør
1-2 tsk havsalt

Fremgangsmåde
Brownie
Smelt smør og chokolade i en stor skål, over vandbad. Tag skålen af vandbadet, tilsæt farinen og pisk indtil alt er godt indarbejdet. Tilsæt mel, kakaopulver og piske piske piske. Tilsæt herefter æggene og pisk igen til alt er indarbejdet.
Kom knap halvdelen af dejen i formen, der er beklædt med bage papir, og bag den ved 170˚C i 10 min.
Making caramel brownieTag den uf ad ovnen og fordel den varme karamel (se opskrift under billedet) over og fordel derefter resten af brwonie dejen ovenpå karmel-laget. Bag kagen igen ved 170˚C i ca. 25-30 min.
Lad din brownie afkøle HELT i formen.
Making salted caramel brownieKaramel
…Du skal rører konstant i gryden under hele forløbet…
Hæld den kondenserede mælk, sukker og smør i en stor gryde med tyk bund høj og varm det langsomt op, indtil sukkeret er smeltet, det tager gerne ca 10 min. Skru nu op til middelvarme og rør i gryden indtil du opnår en temperatur på ca. 115˚C, det tager gerne 10-15 min – (har du ikke et sukkertermometer , rør da i 10-15 min.)
Når den ønskede temperatur er nået, tager du gryden af blusset og rører havsaltet i karamelmassen. Fordel den straks over bwownie bunden.

NB: Denne karamel bliver ikke varm nok til at lave karameller/fudge af. Til dette formål skal temperaturen op på 120-125˚C.
salted caramel brownieInspirationskilde: Annie’s Eats

Christina

PS: Det er nye billeder på sidste indlæg, da jeg har fået de smukkeste billeder af kagen.

Dette indlæg blev udgivet i Kager og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

28 Responses to Salted Caramel Brownie

  1. Helle Borg Sørensen skriver:

    Hej Christina. Dem skal jeg da helt sikkert prøve at bage til mine veninder når jeg holder fødselsdag. Mums…:-)

  2. A + K = ♥ skriver:

    Den ser jo helt ustyrligt lækker ud altså!

    – Anne

  3. Jette Birke Nielsen skriver:

    Mums………. tænderne løber i vand nu 🙂

    Knus fra mor

  4. Sabrina skriver:

    Hold nu op hvor ser det helt ustyrligt lækkert ud, karamel, salt og chokolade så bliver det vist ikke meget bedre 🙂

  5. Den ser rigtig lækker ud. Jeg har nogle dåser kondenseret mælk der allerede er kogt til karamel i dåsen, tror du det kan bruges istedet? – eller skal det koges med ekstra sukker og smør?

  6. Så er jeg i fuld gang! Avav min arm hvor der piskes!! Sikke en karamel! Glæder mig til at smage, men min arm er lammet! 😛

  7. Jane Møller Hansen skriver:

    Så lækker og spændende opskrift der straks skal prøves – dog skriver du en dåse kondenseret mælk. Hvor meget er der i den dåse du brugte. Jeg har dåser med 170 g i.
    TAK

  8. Elsebeth Fredberg skriver:

    Kan kagen mon laves dagen før, den skal serveres?
    Mvh. Elsebeth

  9. Morten skriver:

    Den her kage er nem og god! Har du et fif til at få det øverste lag på kagen? For mig blev brownie-dejen meget hård og svær at fordele, så det var noget med at skrabe den ud på et stykke bagepapir og vende det op ovenpå den flydende karamel…

    MVH
    Morten

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Morten og tak for komplimenten,
      Hmm husker ikke at min dej var så hård? Nogle fif du kan afprøve må være:
      – at alle ingredienserne er stuetemperatur når du laver dejen.
      – kom lidt mindre mel i dejen.
      – kom dejen i små klatter på karamellen, så kan de med lidt hjælp af en ske nemmere “flyde” sammen.
      Håber du kan bruge en eller alle disse fif?
      Christina

  10. Helle skriver:

    Hej,

    Bager du kagen i varmluft eller alm. ovn?

  11. Cille skriver:

    Hej Hej..
    Jeg er nødt til at lave dem her til min søns fødselsdag 🙂 Kagen skal dog først spises om to dage.
    Er det sådan en kage der smager lige så skønt om to dage? (hvis jeg bager den i dag altså), tror du den kan fryses? Jeg har nemlig et stramt kageprogram foran mig hele dagen i morgen, så jeg er lidt i tidsnød 🙂
    -Cille

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Cille,
      første gang jeg smagte denne kage var den halv frossen. Så du kan bestemt nedfryse dem og servere den for dine gæster om to dage.
      Tillykke med sønnen og håber du får en dejlig bagedag i morgen.
      Christina

  12. Rikke skriver:

    Kagen ser virkelig lækker ud og jeg vil lave den til min fødselsdag 🙂 kan den laves dagen før og er den ligeså lækker så ?

    Hilsen Rikke

  13. Berit Wrist Ørts skriver:

    Kakao pulver er det nesquick eller det der koncentreret? Mmmm glæder mig til at bage den

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *