Stenalderbrød med chokolade

Alle jeg kender (næsten alle) enten snakker om eller har allerede bagt “Stenalderbrødet” fra Kong Hans og anbefaler det meget. Derfor ville jeg da også give det et forsøg.

Desværre blev jeg fælt skuffet første gang jeg forsøgte mig. Jeg bagte brødet sammen med min mor og vi var ikke glade. Jeg syntes det var alt for salt, og vi syntes begge det smagte af æggekage… øv.
Så blev det morgen og brødet var nu kold og pludselig smagte det vidunderligt (dog stadig for salt til min smag). Wow det er jo godt, og perfekt som en lille mellemmåltids snack.

Derfor besluttede jeg, at forsøge mig igen og denne gang fik jeg lys til at lege lidt med ingredienser og former. Herunder kan i se det færdige resultat.
StenalderbrødTil 12 stenalder stykker
50 g græskar kerner
50 g solsikkekerner
50 g hørfrø
25 g sesamfrø
25 g havregryn, (skal undlades hvis du ikke tåler gluten)
50 g mandler
50 g valnødder
50 g kakaonips, eller hakket chokolade
1/2 dl olie
2 æg
1/2 – 1 tsk salt

Fremgangsmåde
Rist mandler og valnødder på en varm pande i 5 min. Kom alle ingredienserne i en skål og bland det godt med en grydeske eller hånden. Fordel dejen i en smurt muffins form.

Bag brødene ved 160˚C i 20-25min.
stenalderbrød dej

Lad brødene afkøle HELT på en bagerist inden de nydes.

Tip
For et helt brød i rugbrødsform. Brug da 2x opskriften og bag brødet i en time i en rugbrødsform.
StenalderbrdetChristina

Dette indlæg blev udgivet i Brød / Gærdeje, Det "sunde" alternativ, Morgenmad og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

14 Responses to Stenalderbrød med chokolade

 1. Du har lavet lidt om på opskriften, den vil jeg prøve……. god idé med de små forme 🙂
  Jeg kan fortælle dig, at jeg frøs halvdelen ned, og det blev den ikke ringere af, æggesmagen forsvandt lidt 🙂 men den var stadig lidt for salt 🙂
  Knus fra din mor

  • kager til kaffen skriver:

   Hej mor,
   Ja, du kender jo mig, jeg skal altid afprøve nye ideer. Og har stadig en masse til denne opskrift.
   Jeg frøs også halvdelen af de små – nemme til skolen – hapser ned, det tager de bestemt ikke skade af 🙂
   Knus her fra

 2. kofoedlouise skriver:

  Tak for et supergodt tip! Jeg har prøvet at bare det almindelige stenalderbrød et par gange, men jeg kunne aldrig få spist mig igennem det – det var så stort og tog så lang tid at spise sig igennem. Også var det som om, intet pålæg rigtig passede på. De små chokoladestykker og muffinstørrelsen gør brødene perfekte til et hurtigt mellemmåltid i tasken 🙂
  Vh Louise

  • kager til kaffen skriver:

   Det var da så lidt Louise og tak for din dejlige kommentar 🙂
   Jeg er stor fan af mellemmåltider og snacks i små (tag med i tasken) størrelse og heraf denne ide. Og som dig kunne jeg heller aldrig finde pålæg der passede, kun pålægschokolade….. Så derfor var det kun en naturlig del at komme det i selve brødet. Jeg tænker også, at tørrede bær også ville være godt i brødet?
   MVH Christina

 3. Lone Engberg skriver:

  Hej. Jeg har også bagt stenalderbrødet og er helt enig i, at det var svært at komme igennem og at intet pålæg passede. Nu er jeg ikke specielt glad for mandler og nødder, så jeg tænkte, at det måske var derfor, at jeg ikke kunne lide det. Jeg har derfor bagt et nyt, hvor jeg kun puttede 75 gram mandler i, som jeg snittede til pulver. Jeg fyldte op med de forskellige kerner i stedet. Jeg skal hilse og sige, at jeg elsker brødet nu. Jeg spiser det med alt muligt pålæg – æg eller torskerognsfrikadeller er specielt mums. Hilsen Lone

  • kager til kaffen skriver:

   Hej Lone,
   Jeg bliver også mere og mere fan af brødet og syntes det er fantastisk som “madbrød” istedet for den hvide flutes.
   Dejligt at du ved at erstatte mandlerne, er blevet vild med brødet. Det er jo det skønne med hjemmebag, at man kan bage kun med de ingredienser man kan lide

 4. Gitte skriver:

  Hmm hvad med lidt lakridspulver i. Mon det ville smage godt? Nå det må prøves – din opskrift ser i hvert fald god ud.

 5. anna pagels skriver:

  Jeg bruger altid tørrede tranebær og tørrede abrikoser i brødet og kun et lille nip salt… Revet gulerod er også rigtig godt deri og gør brødet mere blødt… Jeg blender alle kernerne inden de blandes med æg og olie og det smager fantastisk med tun eller kylling på 🙂

  • kagertilkaffen skriver:

   Jeg har længe tænkt på, at lave dem med tørrede frugt. Så tak fordi du skriver at det kan jeg nemt.. Lyder lækkert med gulerod i, det var jeg ikke lige selv kommet på, tak.
   Christina

 6. pia skriver:

  jeg er godt nok glad for at høre jeg ikke er den eneste der blev skuffet. Det var som at spise 1 kg nødder med æg og det minder på ingen måde som rugbrød.
  Jeg må klart prøve din version i stedet for 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *