Vaniljekranse

Nu er det snart jul jul jul jul jul jul og i år har jeg planer om at lave så meget julebag og julekonfekt som muligt. Derfor har jeg fundet min gamle opskriftsbog frem. En bog min mor har lavet til mig med alle de gamle familie opskrifter, samt nye tilføjelser. Den første opskrift jeg ville teste var farmors vaniljekransene og den er bestemt godkendt.

Vaniljekranse – 50 stk.
250 g mel
125 g sukker
200 g lurpak smør, stuetemperatur.
1 æggeblomme
100 g fin hakket mandler
2-3  stk vanillestænger

Fremgangsmåde
Skrab vaniljekornene fra vanillestængerne, bland det med lidt af sukkeret. Skær smørret i mindre stykker, hak mandlerne og kom alle ingredienserne i en skål og ælt indtil du har en fast dej. Kom nu dejen i en kødhakker eller i en sprøjtepose med stjernetyl og lav 7-10 cm lange strimler af dejen. Form strimlerne i kranse og kom dem på en plade med bagepapir.

Bag dem ved 200˚c i 10 min.
TIP: Har du ikke en kød hakket kan du komme hviden fra ægget i dejen eller brug 2 blommer, da dejen er voldsom sej. Jeg kunne ikke selv mase dejen ud og måtte få hjælp fra min søde kæreste. Næste år investere jeg i en kødhakker, så mit arbejde bliver lidt nemmere. For vaniljekranse skal der til når det er jul.
Glædelig jul

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Jul, Småkager / Cookies og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Vaniljekranse

  1. Jette skriver:

    Så vidt jeg husker, så er den vaniliekranse opskrift én jeg fik af din farmor.
    Som altid …….. fine billeder.
    Knus fra din mor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *