Lemon poppyseed cupcakes with lemon cream cheese frosting

Birkes og citron cupcakes med citron cream cheese frosting.

Fordelen ved at gå i skole er, at der spises kage til næsten alle vores gruppemøder. Og i denne uge blev det så min tur til at tage kage med. Min søde medstuderende, og eneste anden medlem udover mig selv i denne gruppe, havde ønsket en kage med birkes og citron.

Nu er det snart meget længe siden jeg har bagt cupcakes, så jeg valgte at udfører ønsket i cupcake form.

Du skal bruge til 12 cupcakes
113 g lurpak smør, stue temp.
188 g mel
½ tsk bagepulver
¼ tsk natron
¼ tsk salt
225 g sukker
2 store æg
saft og skal fra en citron
1 tsk vanilje extrakt
1 ¼ dl kærnemælk
35 g blå birkes

Lemon Cream Cheese Frosting
113 g lurpak smør, stue temp.
125 g cream cheese, (IKKE light), stue. temp
1 spsk citronsaft
400 g  flormelis

Fremgangsmåde
Cupcakes
Sigt mel, bagepulver, natron, og salt ned i en skål og stil den til side.
I en anden skål pisk smør og sukker til det er hvid og luftig, det tager gerne 5 min. Kom æggene, et ad gangen, i smør blandingen og sørg for at de er godt indarbejdet. Bland citronsaft og skal med vanilje ekstrakten og kom det i efterfulgt af melblandingen Til sidst tilsættes kærnemælken. Vend forsigtig de blå birkes i dejen.
Fyld dejen i klargjorte cupcake forme og bag dem i 25-30 min ved 175˚C.

Lemon Cream Cheese Frosting
Pisk smør og cream cheese indtil der er luftig. Tilsæt citronsaft og derefter flormelis, lidt ad gangen. Pisk et par minutter til cremen er luftig,og endelig ikke for længe.
Kom nu frostingen på dine kolde cupcakes og pynt som du har lyst til. Her valgte jeg at sprøjte frostingen ud i en rose og pynte med lidt birkes.
Go fornøjelse.

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Cupcakes / Muffins og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

12 Responses to Lemon poppyseed cupcakes with lemon cream cheese frosting

 1. Sidra skriver:

  kan man bruge noget andet end kernemælk?

  • kager til kaffen skriver:

   Bruger man natron i en dej, skal der noget syrligt i for at tage den bismag natron kan afgive. Så i denne cupcake, hvor der er citron saft i dejen også, kan du godt erstatte kærnemælken med en alm mælk.
   Christina

 2. Anonym skriver:

  Hej Christina.
  Bruger man alt saften og skald fra en citron, eller er det efter behov?

 3. Caro Sampietro skriver:

  Min aller bedste gruppemedlem! De smagte fabelagtigt.

 4. Anonym skriver:

  Er lidt nysgerrig; er det 1 1/4 l ell dl kærnemælk ? Mvh. Heidi, som nok skal bage disse lækre kager imorgen :o)

 5. charlotte skriver:

  hej fladt lige over denne opskrift, jeg har ikke prøvet den men lavet nogle der minder om dem der var også birkes og citron men jeg havde dog også hvid chokolade og det kan anbefales det passer godt ind 😉

 6. Lykke Klaris skriver:

  Det er en virkelig fin blog du har dig. Man bliver kage-lækkersulten af at kigge sig omkring her 🙂 Jeg har udset mig denne opskrift til madbloggerudfordringen, men da jeg i øjeblikket ikke spiser kulhydrater, har jeg været nødt til at tænke lidt alternativt. Cream cheese, citronskal og birkes bliver brugt som ingredienser i en fyldt svinemørbrad. Nu er jeg meget spændt på, hvordan resultatet bliver 🙂

  • kagertilkaffen skriver:

   Tusind tak og i lige måde 🙂
   Det lyder sørme lækkert med de ingredienser i en fyldt svinemørbrad, mmm nu er det min tur til at blive lækker sulten 🙂
   Jeg har også udset mig en opskrift hos dig, hvor jeg tænker kreativt og “ud af boksen”.
   Smider lige en kommentar til opskriften ef af dagene 🙂
   Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *