Hjemmelavet vaniljesukker

Jeg anbefalet helt klart at du laver din egen vaniljesukker, da købe versionen kun indeholde ca. 2% vanilje. Derudover smager dine egen af meget mere og vaniljen eksplodere på dine smagsløg.

Du kan endda sætte dit personlige præg på din vaniljesukker, ved at vælge din favorit vanilje.
Til vaniljesukker skal bruge – 1 spsk = 1/2 vaniljestang
125 g sukker
4 stk vanillestænger

Flæk vanillestængerne på langs og skrab de aromafyldte vaniljekorn ud. Bland dem med en lille håndfund sukker. Kom det i resten af sukkeret og bland godt. Hak de tomme stænger i passende størrelser og kom det hele i en lufttæt beholder, så sukkeret kan suge den sidste rest af vanilje til sig. Ryst beholderen jævnligt.
Genopfyldning
Når du bruger af din vanilje sukker, kommer du blot den tilsvarende mængde sukker tilbage i bøtten. Og hver gang du har tomme vanillestænger tilovers klipper du dem blot i små stykker og kommer dem i din vaniljesukker. På den måde løber du aldrig tør. Syntes du evt din vaniljesukker bliver for “tynd” kommer du blot nogle ekstra vaniljekort i.

Når de tomme vanillestænger bliver helt tørre, kan du fint hakke dem, i en kaffe kværn, og blande det med resten af vaniljesukkeret.
Vaniljen jeg har anvendt til min egen personlige vaniljesukker
Premium Gourmet Indian Vanilla Pods

De er 15-17 cm lange og har et vanilje indhold på 2%. Vanillamart skriver: “Our Gourmet range of Planifolia Vanilla Pods (Vanilla Beans) from India is approximately 15-17 cm in length. These pods are supple, moist, plump and have a distinctly chocolate/black colour without blemishes.” Jeg syntes at den udover chokolade dufter en anelse røget.

Tahitensis (PNG) Vanilla Pods
De er 12-15 cm lange og dufter meget af frugter og især figner. Vanillamart skriver: “These pods have been ethically sourced from reputed, experienced growers in Papua New Guinea. These vanilla pods offer a burst of flavour characteristic to the Tahitensis family of Vanilla Pods whilst being supple & moist for use in almost any culinary preparation. The Tahitensis vanilla pods have a charateristically fruity aroma due to the presence of natural Heliotropin.”

Gourmet Madagascan Bourbon Vanilla Pods
De er 15-16 cm lange og har et vanilje indhold på 1,8%. Vanillamart skriver: “These vanilla pods are graded First Quality NFN (Non Fendues Noires) – Non Split Black and are considered the cream of the crop! With the classic aroma of Madagascan Bourbon Vanilla, these pods are supple, moist, plump and have a distinctly black colour without blemishes.

Prøv dig frem og find din favorit.

Opskrift opdateret d. 14/5-2013

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Tilbehør og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

4 Responses to Hjemmelavet vaniljesukker

  1. Pingback: Kokostoppe | Kager til kaffen

  2. Pingback: Blåbærmuffins med hvid chokolade | Kager til kaffen

  3. Pingback: Frozen yoghurt Ice pops med blåbær | Kager til kaffen

  4. Pingback: Sponge Cake vs. Victoria Sponge Cake | Kager til kaffen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *