Créme brûleé

Jeg havde nogle æggeblommer tilovers sidst jeg lavede macarons så jeg beslutte mig for at lave en lille portion créme brûleé, så de ikke gik til spilde.

Derudover elsker vi créme brûleé her i huset og laver det ofte.
Créme brûleé – 4 potrioner
Korn fra 1/2 vaniljestang + den tomme stang
1/4 ltr. piskefløde
55 g. sukker + ekstra til karamellag
3 stk. æggeblommer

Find 4 små skåle frem. Fyld en bradepande med vand, ca 1/2 cm under skålens kant. Jeg kommer altid skålene ned i bradepanden inden jeg hælder vand på, da jeg på den måde ved hvor meget vand der skal i. Husk at fjerne skålene igen. Tænd ovnen på 150˚c og kom bradepanden i ovnen.

Cremen
Halver vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud, bland det med lidt sukker. Bring piskefløde i kog med den tomme vaniljestang. Når fløden har kogt, tages gryden af blusset og vaniljestangen fiskes op.

Pisk vanilje, sukker og æggeblommer til en tyk æggesnaps. Hæld den stadig varme fløde over æggesnapsen mens der piskes godt med et piskeris. Kom hele blandingen over i en tygbundetgryde og opvarm det ved svagt varme under konstant omrøring med en træske, indtil man kan trække en streg på træskeen uden cremen flyder sammen.
Cremen må endelig ikke koge, da cremen ellers skiller og bliver grynet.
Kom cremen i de klargjorte skåle og placer dem i vandbadet og bag dem i 20-25 min. eller indtil cremen har sat sig.

Tag skålene ud af ovnen, med lad vandbadet afkøle i oven. Afkøl créme brûleén i køleskab indtil den er helt kold og gerne til dagen efter.

Kort inden servering drysses créme brûleén med et tynd lag sukker. Brug en gasbrænder til at karamelliser sukkeret.
Tip
1. Du kan komme friske bær eller små stykker frugt i créme brûleén inden du bager dem. Det er en dejlig frisk lille overraskelse til dine gæster.

2. Du kan anvende dine æggehvider til macarons eller kys

Go Fornøjelse og velbekomme.

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Dessert og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *