Jeg har længe haft lyst til at forsøge mig med de søde macarons og nu skulle det være.
Derfor gik jeg i gang med at finde en go opskrift, og har fundet mange forskellige og lige så mange fremgangsmåder. Jeg kom dog frem til de to mest brugte metoder. Den ene er franske macarons (den jeg bruger her) og den anden kalder jeg italienske macarons, da den er baseret på en italiensk marengs.
Nu var basis opskriften på plads og jeg skulle beslutte mig for en smag. Igen opdagede jeg at hav af valgmuligheder og endnu flere sammensætnings muligheder. Jeg tog udgangspunkt i hvad jeg havde i skabene og valget faldt på hindbær macarons med hvid chokolade/hindbær ganach.
Her får du opskriften på de syndige macarons, men pas på de er vanedannende.
Inden du går i gang vil jeg lige nævne, at det kan være en fordel al lave ganachen først (evt dagen før), da den skal stå og hærde/samle sig forholdsvis længe.
Franske hindbær macarons ca. 15-20 stk
100 g mandler
200 g flormelis
20 g sukker
80 g past æggehvider (2 bøtter eller hvider fra 2 æg)
2 spsk. frysetørret hindbær
Fremgangsmåde
Mandlerne smuttes og blendes til fint mandelmel. Her brugte jeg min kaffekværn og det virkede fantastisk. Flormelis og hindbær tilsættes og det blendes til melet er fint.
Pisk hviderne indtil næsten helt stive, tilsæt sukker og pisk videre til helt stift. Sigt og vend mandelblandingen i hviderne lidt ad gangen, forsigtigt så du ikke slår alt luften ud af hviderne. Massen bliver ret tyk og det skal den også være. Hæld macarons massen i en sprøjtepose med en rund tyl.
Kom bagepapir på en bageplade og sprøjt ca 30-40 runde cirkler ud, de skal være på størrelse med en 5´er. Mens de stadig er våde, drysses der tørrede hindbær på halvdelen. Lad de ubagte macarons luft tørre i 20 minutter.
Bag dem derefter i ca. 12 minutter ved 160 grader.
Når macarons skallerne er kolde, kan ganachen sprøjtes i.
Hvid chokoladeganache med hindbær
200 g hvid chokolade af god kvalitet
1 dl piskefløde
2 tsk frysetørret hindbær
15 g honning
15 g blød smør
Fremgangsmåde
Bring piskefløden langsomt i kog sammen med hindbær og honning. Læg låg på, tag gryden af varmen, og lad fløden trække i 10 minutter. Du kan evt fra sigte de frysetørrede hindbær nu. Bring fløden i kog igen, og hæld først lidt af den varme fløde over chokoladen, og rør i midten til blandingen er blank. Rør gradvis mere fløde i, indtil chokoladen er smeltet og ganachen er homogen.
Tilsæt det bløde smør, når ganachen er mellem 35- 40º c varm. Brug evt en stavblender til at forfine ganachens konsistens. Hæld nu ganachen i en sprøjtepose (uden hul naturligvis, men med tyl).
Opbevar den færdige ganache ved maksimum 20º c, og lad den hærde i min. 4 timer og gerne natten over. Kom den endelig ikke i køleskab.
Sprøjt den hærdede ganach på de kolde macarons skaller.Jeg kan ikke anbefale en “swirl” tyl, da de små hindbær stykker sætter sig fast i spidsen og ganachen kommer ikke så let ud. Med mindre du fra sigter dem tidligere i processen. Derfor dryssede jeg lidt hindbær over tilsidst. Pas også på med at komme for meget ganach i, da de let kan blive meget søde.
Velbekomme
Christina
Faldt over din blog og jeg er simpelthen så imponeret. Du laver lækre, lækre ting. Får taget indbydende billeder af det hele og skriver skønt.
Jeg glæder mig til at følge dig og dit bageri.
Hilsen Heidi
Tusind tak for dine rosende ord Heidi, de varmer dejligt.
Det er altid dejligt at hører, at andre sætter pris på det jeg laver.
Hilsen Christina
Hvilken tyl har du sprøjtet ganachen ud med?
Altså den tyl der er på billedet, hvilket nummer er det?
Hej Josephine, det er en rose tyl, Ø11mm. mht mærke står det INOX på den (er købt hos KOK). Det er den bedste tyl jeg har og bruger den til næsten alt 🙂
Christina
Hej Christina,
Det ser rigtig lækkert ud det du laver 🙂 Ved du om man kan farve macarons ‘dejen’ med flydende farve ex. fra rødbeder eller gulerødder?
Mvh
Camilla
Hej Camilla,
Tusind tak :)Jeg tror da godt at du kan farve med røbede eller gulerodssaft. Det eneste jeg tænker er, at du skal passe på at det ikke bliver for flydende.
Glæder mig til hører hvordan det gik.
Christina