Sif’s dåbskage

Min yndige lille niece Sif skulle døbes i Tostrup kirke. Jeg, den stolte faster, blev spurgt om jeg ikke ville lave dåbskagen. Og sådan et tilbud siger man ikke nej til 🙂

Ret hurtigt gik jeg i gang med at planlægge både kagen og pyntet. Mange skitser og opskrifter senere var beslutningen taget.

Da kagen (kagerne, for skulle nemlig også lave en bryllupskage til min bror og svigerinde) skulle laves i Jylland og der ikke var så meget tid, måtte bunde og pynt laves hjemmefra. Alt blev derefter, i en kæmpe flyttekasse, transporteret til det jyske.

Sådan kom Sif’s dåbskage til at se ud.
Selv om de to kager, dåbskagen og bryllupskagen, er to individuelle kager forsøgte jeg alligevel, at lave en enkelt ting der fik dem til at hænge sammen. Her er tæppet er sprayet med perlemor (som perlerne På bryllupskagen)

Blomsterne var inspireret af blomsterne på Sif’s kjole fra dåbsindbydelsen. Det var også en lille detalje jeg syntes var sjov at tage med.

Babyen var det på kagen der fik alle til at smelte og den er da også rigtig sød.

Kagen bestod af Pink Velvet bunde med Creamchesse Frosting. Jeg forsøgte at lave et farvespil i bundene. Og det lykkedes tildels 🙂

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Barnedåb, Fondant & Fest kager og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

8 Responses to Sif’s dåbskage

 1. Arooo skriver:

  Hej 😀

  Siden jeg har fundet din hjemmeside, har jeg kigget forbi dagligt og har læst dine opskrifter igen og igen 😀
  Hvor mange personer er denne kage til? Og hvor meget creme frosting har du brugt? 😀 Kan man lave sådan en kage dagen før uden at fondaten bliver tør? 😀

  • kagertilkaffen skriver:

   Hej og tusind tak for din dejlige kommentar 🙂
   Laver du kagen som anvist i opskriften (den der linkes til) anvender jeg den mængde Cream Cheese Frosting der også står sammen med opskriften.

   Jeg har lavet en kageberegner, hvor du selv kan udregne hvor mange personer din kage er til. Ifølge den er kagen til ca 15 personer, dog mætter denne kage utrolig meget, så der kan nok god blive til et par personer mere. Jeg vil sige 15-20 personer.

   Du kan nemt overtrække din kage med fondant dagen før og så opbevare den på køl.
   God bage fornøjelse
   Christina

   • Aroo0 skriver:

    Mange taaak for svaret 😀 Dejligt med lidt hjælp til nybegynder 😀 Elsker at bage, men kan til tiden sidde fast i noget hvor man ikke hvor man skal henne 😉
    Sidste spørgsmål, hvordan skal man beregne hvor meget kage man skal bage? Fordi opskrifterne er jo til Ø20-25, og hvis det er størrelse, hvor meget skal man gange opskriften med? 😀

 2. Majbrit skriver:

  Hvor køber man de der babyforme?

  • kagertilkaffen skriver:

   Hej Majbrit,
   Sådan en form kan du købe i div kage forretninger både i DK og i udlandet. Prøv at søge på “sovende baby mold” eller “sleeping baby mold”.
   Jeg kan ikke huske hvor jeg købte den, men den er fra “first impressions molds”.
   Christina

 3. Anna skriver:

  Hej Christina 🙂

  Min datter drømmer om en regnbuekage til sin fødselsdag. Jeg vil prøve at lave din red velvet kage og dele dejen og cremen op og farve dem separat. Så må vi se hvordan det går 🙂
  Men har du brugt din creeme cheese frosting, inden under din fondant, eller har du smurt den op i en alm. smørcreme? Som nybegynder aner jeg ikke om man kan bruge andet end smørcreme uden at risikere at fondanten bliver våd 🙂

  På forhånd tak 🙂
  Hilsen Anna

  • kagertilkaffen skriver:

   Hej Anna,
   Det bliver en super flot kage, er jeg sikker på. Og du kan farve både kage og creme uden problemer.
   Jeg vil ikke anbefale at smører op med cream cheese frosting, da den ikke stivner helt. Jeg vil anbafale en palminsmørcreme eller en IMBC. De er begge nemme at arbejde med og du kan lave flotte lige kanter under fondanten, da de stivner helt på køl.
   God bage lyst og tillykke med datteren. Skriv endelig hvis du har flere spørgsmål.
   Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *