Den Perfekte Brownie

Denne brownie hjalp jeg mine børn med at bage til deres far, som vi skulle hente på arbejde og overraske med kage. De havde selv bestemt, at det skulle være en brownie, da de nettop samme morgen havde set en tegnefilm hvor denne blev serveret. Så hele dagen gik med “projekt brownie”.

Første trin var at finde frem til en opskrift, da jeg ikke syntes min sidste brownie var perfekt endnu – spoiler alert – det er denne, mums.
Se den skønne billedeserie af børnene der bager herunder.

Andet trin var at komme igang med selv bage processen.
F&W er efterhånden så dygtige til at hjælpe til i køkkenet, at jeg kun leder og fordeler arbejdet, betjener maskiner, gryder og ovn. Alt andet klare de selv 🙂

Den perfekte brownie
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet tid
 
Den ultimative perfekte brownie. Mit chokoladevalg afspejler kun hvad mine smagsløg foretrækker. Dvs alt chokolade kan bruges.
Forfatter:
Antal: ca 10 stykker
Ingredienser
Brownie
  • 180 g ægte smør
  • 1 spsk olie
  • 100 g god mørk chokolade *
  • 250 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 3 stk æg
  • 125 g mel
  • 75 g bage kakao
  • ¼ tsk salt
Fyld
  • 100g chokolade*
  • 50 g skumfiduser
Pynt
  • 50 g chokolade*
  • 25 g skumfiduser

    * Du skal i alt bruge 250g chokolade. Jeg brugte en blanding af mørk callebaut chokolade (ca 100g), manjari (64%) valrhona chokolade (ca 50g) og en rest af et påskeæg i lys og hvid chokolade + lidt farverige chokoladeknapper (de to til sammen ca 50g). Jeg syntes at kombinationen af den mørke callebaut og den let frugtagtige manjari gav en fin smags kombination.
Fremgangsmåde
Brownie dejen
  1. Kom smør, olie og 100 g chokolade i en skål og smelt dette over vandbad eller i mikroovnen.
  2. Kom sukker, brun farin og æg i en anden skål og pisk det i ca 2 min (se mere under noter).
  3. bland mel, kakao og salt en i skål og stil til side.
  4. Hak chokolade i lidt større stykket end nu først normalt ville. Og klip skumfiduserne i ca samme str, med mindre du har været smart at købe dem i mini udgave.
  5. Vend nu smør/chokolade i sukker/æg massen.
  6. Vend så mel/kakao/salt deri og rør kun til at det blandet - endelig ikke for længe.
  7. kom 50g chokolade stykker og 25 g skumfiduser i dejen og bland så kort tid som muigt.
  8. Fordel denen i en form på 20x25cm.
  9. Pynt kagen med chokolade og skumfiduser.
  10. Bag kagen ved 180°C i ca. 35 minutter* i alm ovn varme

    * Bage tiden kan variere alt efter din ovntype, form størrelse og tykkelse samt din præferencer for chewiness af din brownie.
    Velbekomme
Notes
Hvis du pisker æg og sukker til let skummende, ca. 2 min opnår du en brownie der stadig er perfekt chewie i midten.
Ønsker du en brownie der er lidt mere våd og snakset i midten skal du kun blade æg og sukker, altså piske i ca 10 sekunder. hvis du er til en brownie der er mere svampet/luftig, skal du piske sukker og æg til det er helt skummende.
Bagetiden skal justeres i forhold til hvilken metode du vælger. Og igen kommer bage tiden an på din ovntype, form størrelse og tykkelse samt din præferencer for chewiness af din brownie.

Min perfekte brownie er fugdy, har en blank krakeleret overflade og er spræng fyldt med lækker, lækker chokolade. Velbekomme

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Børn i Køkkenet, Kager og tagget , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Den Perfekte Brownie

  1. Tina skriver:

    Så lækker kage og hyggeligt nærværende projekt med børnene 🙂
    Aftenhilsner herfra.

Har du en kommentar? Så skriv den her!