Makronmuffins

makronmuffinsFor nogle måneder siden besøgte jeg min faster og hun serverede bl.a. de lækreste makronmuffins. Alle i stuen udbrød et stille tilfreds suk da de tog den første bid (sådan en effekt har alt min fasters mad nu på folk).
Opskriften stammer fra min farmor og mens vi sad med munden fuld af kage, blev vi enige om, at hende bedstemor (min farmor) nu var god til det der med kage, og heldigvis har min faster arvet dette talent.
Jeg mindes, at min farmor nogle gange kom hakket nødder og/eller chokolade i.

Disse makronlinser, som min farmor nu kaldte dem, falder sammen i midten og hænger ofte fast i papiret, men resultatet er fabelagtigt fantastisk og jeg er SÅ glad for, at jeg nu er den lykkelige ejer af opskriften.

Makronmuffins – 12 stk
2 æg
200 g sukker
1-2 tsk mandelessence/ mandelaroma
1/2 tsk vaniljepulver
100 g makroner
85 g mel
85 g smør – smeltet

evt 50 g fin hakkede nødder og/eller chokolade

Fremgangsmåde
Æg, sukker, mandelessence og vaniljepulver piskes let og luftigt. Makronerne knuses og vendes i sukker/ægge massen sammen med melet. Det smeltede smør vendes i til sidst.

Tilsættes der nødder og/eller chokolade, vendes det i sammen med makronerne og melet.
Jeg kom chokolade i mine… mmmm….
making makronmuffinsFordel dejen i muffinsformene (der med fordel kan sprayes med lidt bagespray) og bag dem ved 185°C i ca. 20, alt afhængig af ovn.
makronmuffinsPuha det var skønt at få hul på den kage-bagnings-blokade jeg har været ramt af i de sidste mange måneder. En mangel på kreativitet, en defekt ovn, alt for travlt på studiet, tvillinger på halvandet har tilsammen udgjort et bagestop i vores lille hjem, som jeg nu håber er på vej væk. Ovnen er fixet, der er mere ro på studiet, og jeg føler at lysten er ved at vende tilbage :)
makronmuffinsChristina

Dette indlæg blev udgivet i Cupcakes / Muffins og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

16 kommentarer til Makronmuffins

  1. Maria & Tina skriver:

    De ser super lækre ud og med makroner i er de jo lige til at sidde her og savle over :-) :-) :-)
    Dem må vi prøve her på gården. De gode gamle opskrifter er altid gode.
    Tak til din farmor :-)
    Og en god aften.

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Maria og Tina,
      Ja, alt med makroner er lækkert. Lyder som en god ide, at bage dem ude på gården :)
      Eeeleker også de gode gamle opskrifter fra bedste- og oldemødre.
      Christina

  2. Anne Mette skriver:

    Hej Christina. Dejligt du er tilbage. Der er jo perioder i livet, der er mere krævende, hvor der bare ikke er den tid eller overskud, som man ønsker.

  3. Hej Christina

    Tak for den opskrift igen, dem har jeg også tit bagt, men der er flere år siden – (havde desværre mistet opskriften)…. men jeg husker smagen af de lækre makronlinser. Jo du har ret, når du husker at din farmor puttede chokolade i, det bliver de sørme ikke ringere af.
    God dag til dig og din skønne familie.
    Kram fra din Mor

  4. Julie skriver:

    Mummmms de er lækre…!!

  5. Janni skriver:

    Godt du så småt er tilbage. Du har de lækreste opskrifter der altid er et hit. Disse er ingen undtagelse :)

  6. Julie skriver:

    Kan det passe at der slet ikke er noget hævemiddel i?

  7. Anna skriver:

    Kan de fryses? :-) vh. Anna

  8. Elsebeth skriver:

    Bliver de helt forkerte = kedelige i smagen, hvis jeg ikke putter mandelessens i? Kan jeg bruge noget andet som smagsgiver, altså bare det IKKE er Amaretto/mandellikør – hvad med en god vaniljestang?!

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Elsebeth,
      Du behøver ikke komme mandelessens i kagerne, du kan bage den uden eller med lidt vanilje istedet. Kagerne får jo deres unikke smag fra mandelessensen, men det lyder til at det er den smag du ikke er vil med? du kan evt komme lidt reven marcipan i dejen.
      God bagelyst
      Christina

Har du en kommentar? Så skriv den her!