Julen nærmer sig med hastige skridt, og jeg kan mærke, at jeg kan finde på at gå jule-bage amok i år (hvis babyerne giver lov). Normalt kommer min indre juleglæde snigende stille og rolig i løbet af december. I år synger jeg allerede julesange!
Noget af det bedste ved julen er helt klart, at man kan mæske sig i alverdens søde lækkerier.
Havregrynskugler er bland de nemmeste at lave, og så smager de bare godt!Havregrynskugler– ca 25 stk afhængig af størrelse (og mængde af smagsprøver)
100 g blød ægte smør
100 g flormelis
2 tsk vaniljesukker
3 spsk bage kakao
1/2 dl kaffe
150 g havregryn
kokos til at rulle i
Fremgangsmåde
Kom alle ingredienserne i en skål og bland det god sammen – jeg bruger håndkraft.
Tril en masse dejlige kugler og rul dem i kokos. Lad kuglerne samle sig på køl.
Mine havregrynskugler er til den bløde/klistrede side inden de rulles i kokos. Da de på den måde holder sig saftigere i længere tid.
Tip: er du ikke til kaffe smagen kan du altid udskifte det med fløde, appelsinsaft eller mørk rom.
Christina
har prøvet at lave disse havregrynskugler og selv min mand som mente at havregrynskugler er for børn måtte overgive sig:de smager BARE godt
Hej Mette,
Hehe dejligt at disse havregrynskugler også faldt i en grand voksen mands smag 😉 Er glad for, at i kan li dem. Jeg er også selv helt tosset med dem….. mmmm mon man skulle lave sig en portion?
Christina