No-bake Frozen Strawberry Cheesecake

Den dag jeg postede opskriften på min klassiske jordbærtærte fik jeg et opkald fra min far der fortalte, at hans kollega Helle stod og savlede udover skærmen mens hun udbrød “Det gjorde hun bare ikke det der, den har hun bare ikke lige lavet. Det er min total ynglings kage”.

Heldigt for Helle (og de andre på værkstedet) var jeg tilfældigvis i det jyske og da jeg ikke kunne stå for (savle)historien måtte jeg simpelthen lave endnu en kage.

Ja endnu en kage…. Jeg var i forvejen godt i gang med bagningen af denne og denne kage (og boller) til bachelor fejring for kæresten min. Så jeg kunne jo ligeså godt lave en kage til!
no bake jordbær cheesecake jordbær cheesecakeInspirationskilde: Call me cupcake

Strawberry cheesecake – Ø20 cm
Bund
175 g digestive kiks
2 spsk kakaopulver – (bage kakao)
75 g lurpak smør, smeltet

Fyld
200 g jordbær
150 g sukker
1 lime, juice og skal
250 g mascarpone, stuetemperatur
200 g cream cheese, stuetemperatur – (ikke light)
2 ½ dl fløde
+ jordbær til pynt

Fremgangsmåde
Bund
Kom kiks og kakaopulver i en blender og blend det til en sandet masse. Smelt smørret og bland det med kiksene. Kom kikse-massen i bunden af en springform og pres det fast i bunden og lidt op af kanten. Opbevar springformen i fryseren, mens du laver fyldet.
making- bund cheesecakeFyld
Blend jordbær, sukker og limesaft og -skal i en blender. Kom mascarpone, cream cheese og fløde i en skål og pisk indtil du har en cremet masse. Vend det sammen med jordbærmassen og kom det i springformen. Tildæk kagen til med film og kom den i fryseren natten over.
Strawberry cheesecake - makingTag Kagen fra frys 30-60 min før den skal serveres. Pynt med friske jordbær og nyd den kold i sommer varmen.
Skal kagen nydes samme dag som du laver den, kan den fryses i ca 2-4 timer og spiser direkte derfra.
jordbær cheesecakejordbær cheesecake stykkeGod sommer

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Kager og tagget , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

14 svar til No-bake Frozen Strawberry Cheesecake

  1. annette skriver:

    En virkelig smuk kage. Skal prøves. Annette

  2. Mmmm – den lyder god – mon ikke den kan laves med hindbær også? Jeg har plukket hindbær i de sidste tre uger og har snart ikke plads til flere i fryseren 🙂

  3. eva skriver:

    Den ser god ud, men mon kakaoen kan udelades?

  4. Maria skriver:

    Skal fløden piskes, eller bare i flydende?

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Maria,
      Fløden skal blot hældes i en skål sammen med mascarpone, cream cheese. Dette skal så piskes alt sammen.
      Christina

      • Camilla skriver:

        mascarpone og cream cheese har en tendens til at blive meget flydende når det piskes? men det er måske derfor der er fløde i, således det bliver mere fast? altså skal det piskes som en flødeskum? 🙂

        • kagertilkaffen skriver:

          Hej Camilla,
          Jeg syntes nu aldrig at jeg har oplevet, at mascarpone og cream cheese bliver flydenden under piskning… Husk at bruge fuldfed cream cheese og ikke light, og så må det ikke overpiskes. Fløden skal i flydende og de tre skal kun piskes indtil det er uden klumper og cremet. Det er bedst hvis cream cheesen har stuetemperatur.
          Håber det var svar på dine spørgsmål?
          Christina

          • Camilla skriver:

            Hej Christina tak for svar 🙂 så skal jeg bare lige opklare om cream cheese er det samme som phillidelphia mm? (Ikke light, noteret;) )

          • kagertilkaffen skriver:

            Hej Camilla,
            Ja creme cheese er det samme som philidelphia. Det er faktisk den jeg foretrækker at bruge 🙂
            Christina

  5. Jens nielsen skriver:

    Og far er stadig glad for kagen……..og har selv lavet den et par gange

Har du en kommentar? Så skriv den her!