Denne brownie hjalp jeg mine børn med at bage til deres far, som vi skulle hente på arbejde og overraske med kage. De havde selv bestemt, at det skulle være en brownie, da de nettop samme morgen havde set en tegnefilm hvor denne blev serveret. Så hele dagen gik med “projekt brownie”.
Første trin var at finde frem til en opskrift, da jeg ikke syntes min sidste brownie var perfekt endnu – spoiler alert – det er denne, mums.
Se den skønne billedeserie af børnene der bager herunder.
Andet trin var at komme igang med selv bage processen.
F&W er efterhånden så dygtige til at hjælpe til i køkkenet, at jeg kun leder og fordeler arbejdet, betjener maskiner, gryder og ovn. Alt andet klare de selv 🙂
- Brownie
- 180 g ægte smør
- 1 spsk olie
- 100 g god mørk chokolade *
- 250 g sukker
- 100 g brun farin
- 3 stk æg
- 125 g mel
- 75 g bage kakao
- 1/4 tsk salt
- Fyld
- 100g chokolade*
- 50 g skumfiduser
- Pynt
- 50 g chokolade*
- 25 g skumfiduser[br][br]* Du skal i alt bruge 250g chokolade. Jeg brugte en blanding af mørk callebaut chokolade (ca 100g), manjari (64%) valrhona chokolade (ca 50g) og en rest af et påskeæg i lys og hvid chokolade + lidt farverige chokoladeknapper (de to til sammen ca 50g). Jeg syntes at kombinationen af den mørke callebaut og den let frugtagtige manjari gav en fin smags kombination.
- Kom smør, olie og 100 g chokolade i en skål og smelt dette over vandbad eller i mikroovnen.
- Kom sukker, brun farin og æg i en anden skål og pisk det i ca 2 min [i](se mere under noter).[/i]
- bland mel, kakao og salt en i skål og stil til side.
- Hak chokolade i lidt større stykket end nu først normalt ville. Og klip skumfiduserne i ca samme str, med mindre du har været smart at købe dem i mini udgave.
- Vend nu smør/chokolade i sukker/æg massen.
- Vend så mel/kakao/salt deri og rør kun til at det blandet – endelig ikke for længe.
- kom 50g chokolade stykker og 25 g skumfiduser i dejen og bland så kort tid som muigt.
- Fordel denen i en form på 20x25cm.
- Pynt kagen med chokolade og skumfiduser.[url href=”http://kagertilkaffen.dk/wp-content/uploads/2018/05/Børn-i-køkkenet-Bager_brownies..jpg”][img src=”http://kagertilkaffen.dk/wp-content/uploads/2018/05/Børn-i-køkkenet-Bager_brownies..jpg” width=”1020″ height=”720″ class=”aligncenter size-full” title=”Børn i køkkenet – Bager brownies”][/url]
- Bag kagen ved 180°C i ca. 35 minutter* i alm ovn varme[br] [br]* Bage tiden kan variere alt efter din ovntype, form størrelse og tykkelse samt din præferencer for chewiness af din brownie.[br]Velbekomme
Min perfekte brownie er fugdy, har en blank krakeleret overflade og er spræng fyldt med lækker, lækker chokolade. Velbekomme
Christina
Så lækker kage og hyggeligt nærværende projekt med børnene 🙂
Aftenhilsner herfra.
Hej Tina,
Ja det er en fantastisk lækker kage 🙂 Og så elsker vi alle tre at hygge sammen om bage projektet 🙂
Christina