Sidste weekend bagte jeg bl.a. disse cookies som kæresten min fik med på arbejde.
Det er vist ved, at blive en tradition, at han har lidt lækker med når han har lange weekend vagter.
Ideen til disse cookies kommer fra mine “Verdens Bedste Chocolate Chip Cookies“, og jeg har tænkt mig, at komme med flere variationer i serien “verdens bedste cookie”.
Verdens Bedste Havtorn & Hvid Chokolade Cookies –
23-25 mellem eller 10-12 store cookies
250 g mel
1/2 tsk natron (med top)
1 tsk bagepulver (lige knap)
1 tsk salt
140 g ægte smør, stuetemperatur
125 g brunfarin
125 g sukker
1 tsk vanilje
1 æg
225 g hvid chokolade
40-50 g frysetørrede havtorn
Fremgangsmåde
Bland mel, natron, bagepulver og salt i en skål.
Pisk smør og sukker (alm sukker, brunfarin og vanilje) indtil du har en lys og luftig masse, det tager gerne 5-7 min.
Tilsæt ægget og pisk indtil massen er godt blandet, skrab evt ned fra siderne undervejs.
Tilsæt mel blandingen og bland indtil dejen kun lige hænger sammen.
Hak chokoladen, og kom det samt havtorn i dejen. Rør det evt i med hånden, da det kun lige skal indarbejdes i dejen.
Kom cookiedejen i en lufttæt beholder eller i en plastikpose og opbevar den på køl i 1-72 timer (Kan anbefale 36 timer og der over).
Form dejen i kugler. Til mellem str. cookies skal hver kugle veje ca 45 g. Til store cookies skal de veje ca 85 g. Kom Kuglerne på en bageplade med “slip-let” bagepapir (alm kan også bruges). Kom ikke for mange “cookie bolde” på ad gangen, da de flyder godt ud.
Tryk dem IKKE flade, de flyder selv.
Drys evt med lidt ekstra chokolade, havtorn eller salt flager.
Bag dine cookies ved 175˚C, alm ovn, i 14-18 min for mellem str. og 17-22 min for store cookies. De er færdige når kanten er gyldenbrun og midten stadig er blød.
Lad dem afkøle på bagepladen i 15 min inden de flyttes og afkøles helt.
Bagetip
Bagetiden afhænger af hvordan din ovn bager samt hvor “chewy” du ønsker dine cookies.
Jeg vil anbefale at du bager et par cookies, lader dem afkøle, og herefter vurdere bagetiden for de resterende cookies.
Jeg har her bagt cookies i mellem størrelse.
Christina
Den tror jeg da skal afprøves, dog ikke med tørret havtorn med dem jeg har i fryseren. Det giver nok et mere syrligt tvist
Det lyder bestemt som en god ide med friske havtorn. (pas på din dej så ikke bliver for våd).
Christina