How to – Store Klassiske Fondant Blomster

Tiden er inde for sommerens mange brylluper og mange ønsker en klassisk bryllupskage.

Da jeg har efterhånden fået en del henvendelser ang disse klassiske blomster, har jeg nu lavet en lille guide/ how-to til hvordan du selv kan lave dem.

Du kan HER og HER se bryllupskager hvor jeg har anvendt disse blomster.

Blomsterne er relativ nemme at lave og kræver blot lidt øvelse og tålmodighed.
How to - fondant blomsterJeg gør det, at jeg blander min fondant med lidt tylosepulver (efter anvisning på bøtten), på den måde tørre dine blomster hurtigere og de holder bedre den ønskede form. Dette betyder også, at du skal arbejde forholdsvis hurtigt og hele tiden have den fondant du ikke anvender i en lukket plastpose.

Du starter med at udrulle din fondant meget tyndt. Herefter udstikker du din blomst i den ønskede størrelse. Jeg anvender her en Ø7,5 cm og en Ø6,5cm udstikker.
På en skummåtte laver jeg “blad mønster” med en tandstik ved, at trykke den ned i fondanten igen og igen ved siden af hinanden. Dette trin tager lidt tid og du skal være tålmodig. Jeg ved det også findes en “mould” det kan gøre dette trin en del nemmere.
Herefter anvender jeg et “ball tool” som jeg kører/gnider langs kanten af bladene.
Alt dette gøres for at give blomsten en mere natur tro look.
Blomster- del 1De små/inderste blomster tørre jeg i en toffifee æske og de store i en æggebakke. Du kan lade dine blomster tørre i det du har hjemme. Du skal blot huske, at den lille skal kunne komme ned i den store blomst. Lad blomsterne tørre et par timer eller natten over.
Imens kan du lave lidt “lim” af tylosepulver og vand (efter anvisning på bøtten). Du kan også bruge æggehvide.
Når blomsterne er tørre, kommes der lim på bunden af den lille og denne placeres nede i den store blomst. Lad blomsten tørre et stykke tid.
Blomster - del 2Støvdragerne laves ved, at du tiller en lille kugle fondant og trykker den lidt fald i håndfladen. Herefter  laver du mønster ved, at trykke huller med nogle tandstikker.
Du kan enten farve din fondant med pastafarve inden, eller drysse glimmer/ dust farve på bagefter. Inden du kommer glimmer på, pensles de med “lim”.
Tilsidst kommer jeg lidt dust farve på kanten af blomsten, med en en stor blød pensel.
Blomster - del 3Blomsten er nu klar til at pynte din kage.
How to fondant blomsterGod fornøjelse

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Fondant & Fest kager, How to og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

10 Responses to How to – Store Klassiske Fondant Blomster

  1. Randi skriver:

    Suuuper god instruktion Christina, let at se og forstå!
    Tak for den.
    Kh. Randi

  2. Pia skriver:

    Wow, de er flotte! Og det virker da overskueligt at lave 🙂 vh Pia

  3. Nanna skriver:

    Ja, hvor svært kan det være. Sød DIY – tak.

  4. Nanna skriver:

    Hvor køber du en skummåtte henne? Og kan man evt bruge noget alternativt?

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Nanna,
      Du kan købe skummåtten i de fleste kageudstyrs butikker. Den er fra Wilton, og søger du i google kommer der flere mulige butikker frem.
      God fornøjelse
      Christina

  5. Charlotte skriver:

    Hvor har du købt udstikkerne ?

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Charlotte,
      ÅÅh jeg kan simpelthen ikke huske hvor de er købt, men de hedder “5 petal rose udstikkere”. Søger du på dette navn, er jeg sikker på at div købs sider dukker op.
      Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *