I min familie har vi altid haft to slags pebernødder til jul, de almindelige og så knas pebernødder. Jeg ved ikke hvad de oprindelig hedder, men fordi de knaser på en bestemt måde har vi altid kaldt dem knas pebernødder.
Knas pebernødder – ca. 60 stk
3 stk æg
375 g sukker
500 g mel
1 tsk hjortetaksalt
1-2 vaniljestænger
evt kanel til drys
Fremgangsmåde
Alle ingredienser æltes sammen til en fast masse – det kræver lidt tålmodighed og undlad at komme mere væske i, der skal arbejdes for sagen.
Udrul dejen til den er ca 1 cm høj og lav mønster med din bageriste (som vist på billedet). Skær efter med en kniv. Rul firkanterne til kugler og kom dem på en bagepladen med bagepapir.
Bages ved 180˚C i 12-15 min.
Afkøl dine kans pebernødder og opbevar dem i en kage dåse. De er lidt hårde, men sådan skal de være – såvidt jeg husker, har nemlig ikke fået dem i over 10 år.
Jeg ved faktisk ikke hvorfor de hedder pebernødder, der jo ingen peber er i? Tilgengæld har jeg tilland mig at komme vanilje i og så drysse med kanel til sidst. Håber det er ok farmor?
Nu til noget helt andet…..
VINDEREN AF TEA FOR TWO
Tak til alle jer der deltog i denne give away.
Jeg bliver jo helt kage-lækker sulten af at hører om alle jeres ynglings kager. Jeg kan se, at der er nogle kager der går igen og det er brownies (find alle mine brownie opskrifter her), en jordbærtærte og så hindbærsnitter. Dette er også nogle af mine ynglings og de er heldigvis alle nemme at lave selv.
Derudover kan jeg se, at mange af jer elsker flødekager? Måske det var noget jeg skulle kaste mig over i det nye år? Hvad siger i til det?
Og den heldige, der kan inviter en god ven med på Tea for Two er:
Tillykke til Maria W Høyer jeg har sendt dig en mail. Håber du får en dejlig oplevelse.
Hvis DU stadig gerne vil med til Avenue High Tea og ikke var den heldige, så kan du finde booking info, priser og meget mere om eventet HER.
Glædelig jul til jer alle.
Christina
De ser rigtig fine ud Christina og jeg er sikker på, at din farmor ville være stolt over, at du har taget dem op igen og endda i en lidt fornyet udgave. glæder mig til at smage dem igen 🙂
Knus fra mor <3
Tak mor,
Jeg blev i hvert fald lidt nostalgisk da jeg lavede dem. Jeg gemmer en portion og tager dem med hjem til jul 🙂
Knus Christina
Sådan har vi bagt pebernødder i mit hjem fra 1952 og jeg har gjort det i mit hjem siden 195 Hilsen Sonja
Hej Sonja,
Hvor er det sjovt, at det er den samme opskrift. Og så smager de skide godt 🙂
Christina