Finder du også mange opskrifter med målgiver som; cups, oz, stick osv? Har du også problemer med at omregne det til danske mål? Eller glemmer du som jeg hvor du fandt det sidst?
Her har jeg samlet nogle standart omregninger på de mest alm ingredienser til bagværk.
NB; dette er US mål og husk de er forskellige fra UK mål.
Allerførst vil jeg lige nævne, at 1 cup = 2,5 dl. Hvad 1 cup af div. ingredienser vejer i gram, kan du se herunder.
Mel og gryn
1 cup hvedemel = 125 g
1 cup havregryn = 85 g
Sukker
1 cup sukker = 225 g
1 cup brun farin = 200 g
1 cup flormelis = 125 g
1 cup sirup = 330 g
1 cup honning = 340 g
Væske
1 cup mælk/vand = 250 ml = 2.5 dl
Smør
1 cup smør = 227 g
1 stick smør = 113 g
1 tablespoon smør = 14 g
Nødder
1 cup hele mandler = 143 g
1 cup hele hasselnødder = 156 g
1 cup hele peanuts = 141 g
Chokolade
1 cup chokoladeknapper/hakket chokolade = 170 g
Kakaopulver
1 cup = 118 g
Olie
1 cup = 223 g
Andet
Rice Krispies – 1 cup = 25 g
Har du andre mål til dine ingredienser så kan du anvende disse sider: mel, sukker, smør, nødder, for andre ting se her.
GAMLE DANSKE MÅL VS. GRAM & DL VS. GRAM
SE HER.
OZ/OUNCES VS. GRAM
6 oz/ounces = 170 g
8 oz/ounces = 227 g
12 oz/ounces = 241 g
20 oz/ounces = 568 g
Den nemme udregning for ingredienser opgiver i oz (se forklaring her):
mængde råvare/ingrediens i OZ * 28,409 = mængde i gram
MEL TYPER
Cake flour – Protein indhold 6-8%
Pastry flour – Protein indhold 9%
All-purpose flour – Protein indhold 10-11% (den vi kender her fra DK)
Bread flour – Protein indhold 12-14%
Lav din egen cake og pastry flour
1 cup/125 g cake/pastry flour = 100g alm mel + 25 g majsstivelse
Så er det bare i gang med de udenlandske opskrifter 🙂
Christina
Hej Christina
Det er en super god service du yder til alle bageelskere, jeg opgiver altid på forhånd, når det ikke er en dansk opskrift 🙂 så TAK for det.
Knus mor
Det var da så lidt 🙂 Jeg bruger jo selv siden her, hver gang jeg finder en udenlandsk opskrift. Det er super nemt når man har det hele samlet et sted 🙂 Knus
Pingback: Verdens bedste Chocolate Chip Cookies | Kager til kaffen
Er så glad for jeg har bogmærket denne side! Så dejligt du har taget dig tid til at finde alle mål og samle links til alle omregnings hjemmesiderne.
Hej Rasmus,
Tak for din kommentar, jeg er kun glad for at andre kan få glæde af denne side også.
Christina
Tak fordi du har samlet disse mål og link til flere sider med omregner.
Det var da så lidt, er bare glad for at andre også kan bruge denne side 🙂
Hej Christina.
Det er da de mest fantastiske chocolate chips cookies, vi nogensinde har bagt!
Vores ældste datter og en veninde bagte dem, og de er ligesom dem man købe i Coffee Beanary i udlandet, mums!
Vi prøvede at give dem forskellige tider i ovnen og fandt så ud af, at hvis vi gav dem omkring 12 minutter, så blev de perfekte! – Selvom de ikke virkede færdig bagte da vi tog dem ud, men det bliver de jo – når de står og trækker på pladen. De var ca. 50 gram pr. kugle, da de kom ind.
Vi har dog lige et spørgsmål. Vi lavede din cake pastry mel som du henviser til. Så vi tog 125 gram i af det (100 g almindelig mel og 25 g majsstivelse), og resten op til de 250 g mel, var almindelig mel. Er det ikke rigtig forstået at det er sådan?
Hilsen Anette
Hej Anette,
Jeg er rigtig glad for at i kan lide mine chocolate chips cookies, jeg er også selv stor fan.
Dejligt at i fandt frem til den perfekte tid til jeres størrelse og ovn, det er nemlig meget individuel hvilke præferencer man har.
Mht cake pastry mel, så bager jeg dem altid med alm hvedemel (10%), da man i DK ikke kan kan få de to original opskriften kræver. Det jeg forsøger at henvise til er hvordan man selv kan lave en cake pastry mel – ikke fordi den skal i disse cookies (da det så krœver at man kan finde en bread flour – mel med 12-14 % protein). Nå det så er sagt, kan i jo uden problemer bage dem som i hidtil har gjort, da det jo tydeligvis fungere perfekt for jer 🙂
Christina
TUSIND TAK!!!
Har ledt virkelig længe efter en omregner af opskrifter og dér var den!
Mange tak!
Er kun glad for, at du fandt siden (mig) 😉
God bagelyst
Christina
Hvor meget er 2,25 cups hakket chokolade i gram
Hej Katja,
Det jeg finder frem til på flere sider er, at 1 cup chokoladeknapper = 6 oz = 170g.
Så 2,25 cup er 382,5g
Christina
Fedt at jeg lige fandt denne side! Så fik jeg svar på meget, men hvad med salt & bage pulver?
Det var da dejligt Stephanie 🙂
Jeg er ikke sikker på, at jeg forstå dit spørgsmål.
Salt og bagepulver angives som regel i tsk (tsp) og spsk (tpsp). Disse har heldig de samme mål herhjemme som i udlandet.
Christina
Tak ?
Tak nu kan jeg bage☺️
Hvor skønt 🙂 God bagelyst.
Christina
Hvis det er 1 cup piske fløde gælder, det også samme regel for vand og mælk. Mener samme mængde for piske fløde som mælk og vand. Det, som du har angivet
Hej Suphany,
Ja, 1 cup = 2,5 dl uanset om det er mælk, fløde, vand, juice, havregryn, blåbær, “you name it”.
Dog vejer de 2,5 dl ikke det samme i gram – de flyder kun det samme.
Christina
Tuuusind tak til den der har slået det her op… Har lige hentet stor stor hjælp her ??
Hej Robert,
Jeg er super glad for, at du har haft glæde af denne side.
Christina
Mange 1000 tak for hjælpen, Nu føler jeg mig på sikker grund. Gemmer lige din side her hviiis nu jeg igen glemmer US mål..??? Du ønskes en rigtig god sommer. Vh Line
Hej Line,
Dejligt at kunne hjælpe 🙂 Du er altid velkommen her på siden.
Christina