Vil du som jeg, forkæle dine kære med en ekstra luksus jule kage? Kan jeg varmt anbefale denne lidt utraditionelle jule kage. Kagen indeholder en masse gode jule krydderier, så på det punkt er den skam julet nok. Det er mere fremførelsen der har et twist.
Jeg har efterhånden fået smag for at lave lidt utraditionelle jule kager, se dem HER og HER.
Du kan selvfølgelig tilpasse krydderierne til årstiderne. Jeg har før lavet den med chili istedet for kanel.
Start med, at fremstill de ingefær syltede mango og lad det trække mens du laver brownien og mouseen.
Ingefær syltede mango
1 stk mango
2 stk lime frugter
10 -20 g ingefær – efter smag
1 tsk vanilje pulver eller 1 stk vanilje stang
Fremgangsmåde
Skræl mangoen, og skær den i små tern. skræl ingefæren og riv den på det fine rivejern, husk at få saften med. Press saften fra limene og bland det hele sammen og tilsæt vaniljen. Lad det trække et par timer.
Kanel Brownie – Ø18 cm springform
85 g ægte smør
85 g god mørk chokolade
2 stk æg
175 g sukker
75 g mel
20 g bage kakao pulver
1 tsk vanilje sukker
1/8 tsk salt
1/2 – 1 tsk kanel*
*Andre jule kryddeder der også vil passe godt til er nelliker og kardemomme.
Fremgangsmåde
Smelt smør og chokolade over vandbad og rør æggene deri. Tilsæt sukker, mel, kakao, vanilje, salt og kanel og rør i dejen til den er ensartet. Kom dejen i en springform og bag den ved 180°C i ca. 25-30 minutter. Bagetiden afhænger af din ovn og hvor snasket du ønsker din brownie.
1 portion Chokolade mousse – se opskriften HER.
Samlingen
På den afkølede brownie bund kommes der lidt af mangoen på. Fordel herefter den total nylavede chokolade mousse – den skal sætte sig her i formen, oven på brownie bunden.
Lad kagen hvile på køl i minimum 2 timer eller indtil den er stivet nok til at skærer i.
Server kagen med resten af de ingefær syltede mango til. Velbekomme
Jeg var så heldig at have to små nisser med til at style kagen til fotograferingen 🙂Christina
Ser lækker ud. Den må jeg lave, for der er ikke for meget bagedyst over den?
Tak Anne Mette,
Nej, denne kage er helt nede på jorden og nem at lave 🙂
Christina