Som lovet i sidste uge, kommer opskriften på mit dessert bidrag til udfordringen her.
Jeg har valgt at lave en kaffeversion af en af de mest traditionelle desserter i Brazilien, menlig Pudim. Pudim er i samme familie som budding, flan og creme caramel.
Det har været rigtig spændende at snage og smage rundt i det brazilianske dessert køkken og blive inspireret. Jeg glæder mig meget til finale middagen, hvor der bliver serveret læsernes favoritter.
Traditionel set laves Pudim i en buddingform/springform med hul i midten. Du kan også bage dem indivduel i små ramekiner
Jeg har her valgt at give den traditionelle dessert et mere moderne look og derfor er denne Pudim bagt i en aflang brødform på ca. 22x12cm. .
Pudim de Café – 10 personer
200 g stærk kaffe (= 5 kop Espresso af 40ml brygget af Nespresso – Cafezinho do Brazil)
1 ds sødet kondenseret mælk
2 dl fløde
3 stk æg
100 g sukker
1 tsk stærk kaffe (bryg én Espresso af 40ml brygget af Nespresso – Cafezinho do Brazil, hvoraf der kun skal anvendes 1 tsk)
Kaffe Krystalliseret Mørk Chokolade
40 ml stærk kaffe – 1 kop Espresso a 40ml brygget af Nespresso – Cafezinho do Brazil
125 g sukker
100 g god mørk chokolade
Pynt
Hele kaffebønner
passionsfrugter
Fremgangsmåder
Pudim de Café
Start med at komme en form, der er større end den form du bager din Pudim i, ind i ovnen. Kom vand i, ikke mere end der stadig er plads til din form og tænd ovnen på 180°C.
Kom 100 g sukker og 1 tsk Espresso i en gryde og smelt/karamelliser sukkeret. Når alt sukkeret er smeltet kommes kaffekaramellen i bunden af din form. Lad det stivne mens du blander de resten.
Bland espresso, kondenseret mælk, fløde og æg i en blender/ foodprocessor og blend i 2 minutter. Du kan også bruge en stavblender, så undgår du nemmere luft boblerne i din færdige Pudim. Hæld blandingen over din nu hårde kaffekaramel.
Bag din Pudim i vandbad ved 180°C i 30-40 minutter eller indtil bagt.
tip: Temperaturen kan nedjusteres og bagetiden forlænges for en pudim uden for mange luftbobler.
Lad din Pudim dampe af inden den kommes på køl i minimum 4 timer og gerne natten over.
Krystalliseret mørk chokolade
Smelt chokoladen over vandbad. Kom imens sukker og kaffe i en gryde, og kog det op til 146°C. Hæld det ned i den smeltet chokolade, alt i mens du pisker med en elpisker. Pisk indtil chokoladen krystalliser – danner små kugler.
Lad det herefter køle på et stykke bagepapir.
Anretning
Vend din Pudim ud på et skærebræt, gerne med en opsamler rend – den burde komme helt ud og karamellen være flydende. Hvis din pudim hænger lidt fast, kan du varme bunden lidt i et vandbad.
Skær siderne lige med en varm kniv og skær derefter ud i passende stykker.
Anret med en hel kaffebønne på toppen, en kvart passionsfrugt og et drys Kaffe Krystalliseret Mørk Chokolade. Med en ske kan overskydende karamel hældes over din Pudim.
I sidste uge bad jeg om jeres hjælp til at sende min kaffe og braziliansk inspireret dessert videre i finalen. Tak til alle der har stemt og til dem fortsat stemmer én gang dagligt indtil den 9 september. Du kan stadig nå at stemme på din favorit lige HER.
Husk at for hver gang du stemmer, deltager du i konkurrencen om en middag for 2 til en værdi af 2000kr. Denne middag består af vinder retter fra dysten og de fortolkes af kok og gastronomisk innovatør, Rasmus Leck Fischer.
Opskriften er blevet til i samarbejde med Nespresso.
Christina
Pingback: Jeg har brug for din hjælp! | Kager til kaffen
Det ser spændende ud, MEN jeg kan ikke forstå dine mål. Du har en enhed, der hedder “Espresso a 40ml brygget af Nespresso”, men ét sted svarer 5 af dém til 210 g (5 * 40 = 200, 1 ml vand vejer 1 g – måske har kaffe en anden vægtfylde? ) og ét andet sted svarer 1 af dem til 1 tsk, men 1 tsk = 15 ml – ikke 40 ml. Hvad har jeg misforstået?
Kan du evt uddybe – jeg tør ikke rigtig gå i gang med opskriften. vh Anna
Hej Anna,
Det kan jeg da godt forstå, det er da også skrevet lidt kluntet 😉
Jeg forsøger lige at forklare det lidt bedre her!
“210 g stærk kaffe – 5 kop Espresso af 40ml brygget af Nespresso – Cafezinho do Brazil”
Her er der tale om en taste fejl 😉 Der menes selvfølgeligt 200 ml(/g) (samme vægtfylde), hvor de 200ml svare til 5 stk espresso a 40ml
“1 tsk stærk kaffe – Espresso a 40ml brygget af Nespresso – Cafezinho do Brazil”
Her menes der at der skal brygges 1 stk espresso a 40 ml, hvoraf der kun skal anvendes 1 tsk (det er for at styrken er korrekt).
Håber der giver mere mening nu?
Alt er rettet til i opskriften også.
Christina