Disse klatkager blev til i da tvillingerne var noget mindre og det der grød noget var knap så spændende, især når mor og far hjalp til. Senere, da eftermiddagsflasken blev udskiftet med alm mad, var det ofte disse klatkager de fik serveret.
Vi spiser dem stadig ofte i weekenderne, istedet for amerikanske pandekager eller bananpandekager, da de er super nemme, at lave og så mætter de rigtig længe.
Havregryns klatkager – ca 8-10 stk
1 portion tyk havregrød – hvilket svare til ca 3,5 dl eller 300g
1 stk banan/æble/pære
1 stk æg
2 spsk smeltet smør/olie
1 tsk bagepulver
evt 1 tsk vaniljepulver eller kanel
Havregrød
2 dl havregryn
3 dl vand
Fremgangsmåde
Havregrød
Kom havregryn og vand i en i mikroovnsegnet beholder og giv det 1 1/2 minut ved 850W.
Eller lav den i en gryde. Grøden skal være meget tyk.
Lad grøden afløle til stue temperatur.
Klatkager
Rør havregrøden blød. Mos bananen eller riv æblet/pæren på det grove rivejern.
Kom din valgte frugt, æg og smør/olie i skålen med havregrøden og rør til alt er godt blandet. Tilsæt bagepulver og evt vanilje eller kanel og bland det hele godt sammen. Lad deje hvile mens du finder og opvarmer en pande.
Steg dine klatkager, ved middeltemperatur, til de er gyldne på begge sider. Brug gerne lidt smør eller olie til den første portion.
Server klatkagerne lune og gerne med lidt marmelade eller sirup til.
Tip
Er din klatkagedej blevet for tynd kan du altid blande lidt ekstra havregryn i.Christina
__________________________________
Jeg mangler stadig, at hører fra vinderen af sidste give away. Har jeg stadig intet hørt på søndag, så finder jeg en ny vinder.
Pingback: LINKS JEG KAN LIDE | Wewonder
Hvor lang tid kn de holde sig i køleskab? 🙂
Hej Anja,
Jeg tænker de kan holde sig 2-3 dage på køl. Har du lavet en kæmpe portion, kan du altid komme den i fryseren.
Christina