Wienerbrøds Fastelavnsboller med Marmelade

På søndag er det fastelavn, og for mange er det nu også venterferie = masser af tid til at bage de lækreste fastelavnsboller.

Jeg har allerede to opskrifter på fastelavnsboller på bloggen og nu får du endnu en. Skal du bage dem alle?

Jeg må indrømme, at det er nogle uger siden jeg bagt disse her, så jeg må vist hellere komme i køkkenet snart igen.
wienerbrøds fastelavnsbollerFastelavnsboller med Marmelade – 12 stk
1 portion wienerbrødsdej
1 portion borgmestermasse
1 stk æg til pensling
12 – 18 tsk marmelade – evt hindbær, æble eller sveske
flormelis til glasur
evt lidt kakaopulver eller frugtfarve til glasuren

Fremgangsmåde
Når din wienerbrødsdej er foldet tredje gang udrulles den til en rektangel på 30x40cm. Herefter udskæres den i 12 firkanter på 10x10cm. Dette gøres nemmest med et pizzahjul.

Kom nu en lille klat borgmestermasse på hver firkant og luk dem som vist på billedet.
Tryk med et par finger, en fordybning i midten af bollen.

(NB: Her kan du vælge, at nedfryse dine boller til senere brug. Tag dem ud af fryseren og lad dem optø på en bageplade i ca. 60 min. Du kan også lade dem optø i køleskab natten over. Følg herefter resten af fremgangsmåden.)
fastelavnsboller med marmelade - del 1
Fordel bollerne på to bageplader, med samlingen i bunden, og pensel dem med et let sammenpisker æg.
Stil bollerne et lunt sted i 30-45 min.

Pensel med æg igen. Tryk en ekstra gang i midten af bollen, så hullet bliver større, og kom lidt marmelade i hullet.

(NB: Du kan også vælge, at nedfryse dine boller her. Lad dine forhævede boller optø på en bageplade i ca. 60 min. Du kan også bage dem direkte fra frost, så skal de blot have 5-7 min længere tid i ovnen – alt afhængig af ovn.)
Fastelavnsboller af wienerbrød
Bag én plade ad gangen midt i ovnen ved 220˚C i 10-15 min. – alt afhængig af ovn.

Lav en glasur og kom lidt på toppen i en cirkel. For en løbe-fri og blank glasur kan du enten lave det med kogende vand eller varme det op i en mikroovn eller over vandbad lige inden det kommes på.

Servers samme dag de er bagt. Wienerbrød er altid bedst den dag det er bagt.
Fastelavnsbolla af wienerbrødBonus info
Hvis du bager disse boller med samlingen opad, kommer marmelade eller bagefast kagecreme i midten og drysser med lidt hasselnødeflager. Ja så har du en spandauer.
fastelavnsboller med marmeladeChristina

Dette indlæg blev udgivet i Wienerbrød og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *