I år bliver julen helt anderledes for mig. Jeg skal nemlig fejre jul med kæresten min for først gang, og ikke kun ham, også hele svigerfamilien.
Det er også min første jul som mor, og jeg kan allerede mærke hvor meget jeg elsker det. Jeg glæder mig til, at tvillingerne skal hjælpe mor her i køkkenet med jule småkagerne (selvom det nu nok ligger nogle år ude i fremtiden).
Glædelig jul jer alle jer der læser med her på kager til kaffen, uden jer var den her ikke.
Til ca. 100 specier
300 g rigtig (lurpak) smør, stuetemperatur
375 g mel
125 g flormelis
1 tsk vaniljepulver
1-2 citroner, skallen deraf
10-15 g fint revet frisk ingefær
1 tsk stødt ingefær
Fremgangsmåde
Kom mel, smør, flormelis, vanilje og citron/ingefær i en skål og bland det godt sammen. Jeg æltede i hånden, og du kan også bruge en køkkenmaskine.
Tril dejel i stænger på 3 cm i diameter og hvis du ønsker kan du rulle dem i sukker.
Kom dem kort i fryseren og når de er faste, skæres de ud i ca. 3 mm. tykke skiver.
Kom småkagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200˚C i ca. 8 min.
Opbevar dine afkølede småkager i et lukket kagedåse og server den til dine julegæster til en god kop kaffe eller måske grøn te ville passe dejligt.
Christina
Hej Christina
Den må jeg prøve, den lyder som en dejlig småkage smagsmæssig og så er Specier jo min yndlings julesmåkage :-).
Kram fra din mor 🙂
Hej mor,
De smager fantastiske, og så kan man jo spise den hele året 🙂
Kram
Hej
Jeg tænker på at lave dem her i gave til min morfar, så tak for den skønne inspiration 🙂
Jeg tænkte på, menes der saltet eller usaltet smør?
På forhånd tak, knus fra Diana.
Hej Diana,
Det var da en rigtig god og sød ide, at bage dem til din morfar 🙂
Du kan bruge både saltet og usaltet smør, så længe det er en fast smør (ikke smørbart).
Christina
Fik anbefalet disse af din svigermor og nøjjj hvor er de lækre , jeg kom lidt ekstra ingefær i anden portion og det var heller ikke dårligt , tak for god inspiration og meget forståelige opskrifter.
Mvh Jeanne
Hej Jeanne,
Er glad for at min svigermor anbefaler mine opskrifter 🙂
Og mange tak for dine fine og rosende ord, de varmer altid.
Christina