Specier med Citron & Ingefær

I år bliver julen helt anderledes for mig. Jeg skal nemlig fejre jul med kæresten min for først gang, og ikke kun ham, også hele svigerfamilien.
Det er også min første jul som mor, og jeg kan allerede mærke hvor meget jeg elsker det. Jeg glæder mig til, at tvillingerne skal hjælpe mor her i køkkenet med jule småkagerne (selvom det nu nok ligger nogle år ude i fremtiden).

Glædelig jul jer alle jer der læser med her på kager til kaffen, uden jer var den her ikke.
Citron ingefær specierTil ca. 100 specier
300 g rigtig (lurpak) smør, stuetemperatur
375 g mel
125 g flormelis
1 tsk vaniljepulver
1-2 citroner, skallen deraf
10-15 g fint revet frisk ingefær
1 tsk stødt ingefær

Fremgangsmåde
Kom mel, smør, flormelis, vanilje og citron/ingefær i en skål og bland det godt sammen. Jeg æltede i hånden, og du kan også bruge en køkkenmaskine.
Tril dejel i stænger på 3 cm i diameter og hvis du ønsker kan du rulle dem i sukker.
Kom dem kort i fryseren og når de er faste, skæres de ud i ca. 3 mm. tykke skiver.
Kom småkagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200˚C i ca. 8 min.
making citron ingefær specierOpbevar dine afkølede småkager i et lukket kagedåse og server den til dine julegæster til en god kop kaffe eller måske grøn te ville passe dejligt.
citron og ingefær specierChristina

Dette indlæg blev udgivet i Jul, Småkager / Cookies og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

6 Responses to Specier med Citron & Ingefær

  1. Hej Christina

    Den må jeg prøve, den lyder som en dejlig småkage smagsmæssig og så er Specier jo min yndlings julesmåkage :-).
    Kram fra din mor 🙂

  2. Diana G skriver:

    Hej

    Jeg tænker på at lave dem her i gave til min morfar, så tak for den skønne inspiration 🙂
    Jeg tænkte på, menes der saltet eller usaltet smør?

    På forhånd tak, knus fra Diana.

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Diana,
      Det var da en rigtig god og sød ide, at bage dem til din morfar 🙂
      Du kan bruge både saltet og usaltet smør, så længe det er en fast smør (ikke smørbart).
      Christina

  3. Jeanne Bentin skriver:

    Fik anbefalet disse af din svigermor og nøjjj hvor er de lækre , jeg kom lidt ekstra ingefær i anden portion og det var heller ikke dårligt , tak for god inspiration og meget forståelige opskrifter.
    Mvh Jeanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *