Marcipan Specier

Mmm jeg elsker dissse småkager, der har en vis lighed med de svenske haakon kager.
De smager så dejligt af smør, vanilje og marcipan. En blanding der får jule-smilet og jule-glæden frem i alle der smager.

Til disse specier har jeg anvendt en grov marcipan, den nye fra Odense. Den skulle give en følelse af hjemmelavet marcipan. Jeg har aldrig lavet marcipan selv, så det kan jeg ikke udtale mig om, tilgengæld elsker jeg at der er små mandel stykker i. Har du kun alm marcipan hjemme kan du smutte nogle mandler, hakke dem og blande i dejen også.
specier med marcipan
Til ca. 100 specier
300 g rigtig (lurpak) smør, stuetemperatur
375 g mel
125 g flormelis
1 tsk vaniljepulver
200 g marcipan – jeg brugte grov marcipan

Fremgangsmåde
Kom mel, smør, flormelis, vanilje og marcipan i en skål og bland det godt sammen.
Jeg æltede i hånden, og du kan også bruge en køkkenmaskine.
Tril dejel i stænger på 3 cm i diameter og hvis du ønsker kan du rulle dem i sukker.
Kom dem kort i fryseren og når de er faste, skæres de ud i ca. 3 mm. tykke skiver.
Kom småkagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200˚C i ca. 8 min.making marcipan specierTip: Kan du ikke få sukkeret til at hænge fast i dejen kan du pensle det med et sammenpisket æg inden du vender specie-stangen i sukkeret.Marcipan specierChristina

Dette indlæg blev udgivet i Jul, Småkager / Cookies og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *