Så kom jeg eeendelig i køkkenet og kom i gang med julebagningen. Jeg har bla fremtryllet en masse lækre småkager, som både er nemme at lave og så smager de himmelsk.
I dag får i opskriften på disse friske og lækre specier med skovbær.
Hold øje med bloggen de næste par dage, for der kommer flere skønne variationer.
Til ca. 100 specier
300 g rigtig (lurpak) smør, stuetemperatur
375 g mel
125 g flormelis
1 tsk vaniljepulver
15 g frysetørret bær + lidt ekstra til et trille dejen i – jeg brugte brombær og hyldebær
175 g skovbær marcipan
Fremgangsmåde
Bland mel, smør, flormelis, vanilje og frysetørret bær i en skål, og rul det ud i en rektangel – del evt portionen op i 4, så er det nemmere at håndtere.
Tril en en pølse af skovbær marcipanen, så den er ca 1 cm i diameter og rul den med ind i specie dejen som vist på billedet.
ELLER
Du kan ud rulle marcipanen i samme størrelse son specie dejen og rulle det sammen, så du får et swirl mønster – som disse chokolade specier.
Tril dejel i stænger på 3 cm i diameter, og hvis du ønsker kan du rulle dem i lidt frysetørret bær.
Kom dem kort i fryseren og når de er faste, skæres de ud i ca. 3 mm. tykke skiver.
Kom småkagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200˚C i ca. 8 min.
Christina
de ser lækre ud mon man kommer til at smage dem til jul?hi hi
Hej Mette,
Jeg har en fuld kagedåse med forskellige småkager der skal med hjem til jer i julen 🙂
Christina