Skovbær Specier

Så kom jeg eeendelig i køkkenet og kom i gang med julebagningen. Jeg har bla fremtryllet en masse lækre småkager, som både er nemme at lave og så smager de himmelsk.

I dag får i opskriften på disse friske og lækre specier med skovbær.

Hold øje med bloggen de næste par dage, for der kommer flere skønne variationer.
Skovbær specierTil ca. 100 specier
300 g rigtig (lurpak) smør, stuetemperatur
375 g mel
125 g flormelis
1 tsk vaniljepulver
15 g frysetørret bær + lidt ekstra til et trille dejen i – jeg brugte brombær og hyldebær
175 g skovbær marcipan

Fremgangsmåde
Bland mel, smør, flormelis, vanilje og frysetørret bær i en skål, og rul det ud i en rektangel – del evt portionen op i 4, så er det nemmere at håndtere.
Tril en en pølse af skovbær marcipanen, så den er ca 1 cm i diameter og rul den med ind i specie dejen som vist på billedet.
ELLER
Du kan ud rulle marcipanen i samme størrelse son specie dejen og rulle det sammen, så du får et swirl mønster – som disse chokolade specier.
Tril dejel i stænger på 3 cm i diameter, og hvis du ønsker kan du rulle dem i lidt frysetørret bær.Making skovbær specier

Kom dem kort i fryseren og når de er faste, skæres de ud i ca. 3 mm. tykke skiver.
Kom småkagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200˚C i ca. 8 min.
Specier med skovbærChristina

Dette indlæg blev udgivet i Jul, Småkager / Cookies og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Skovbær Specier

  1. mette skriver:

    de ser lækre ud mon man kommer til at smage dem til jul?hi hi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *