Kender i det, at der ligger nogle lidt for brune bananer i frugtskålen og straks melder banankage lysten sig?
Jeg havde oprindelig planer om, at komme nougatcreme på toppen… mmm nougat.
Da jeg så smagte på kagen var den allerede fuldendt i smagen. Så derfor jeg gemmer min nougat til en anden kage.
Banankage – i en ca. 25x30cm form eller en ca Ø25cm springform
250 g sukker
1 stk vaniljestang, kornene deraf
3 stk æg
200 g ægte (lurpak) smør
175 g mel
1/4 tsk salt
3 tsk bagepulver
4 modne bananer
200 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
Pisk sukker, vanilje og æg til en lys og luftig æggesnaps.
Smelt smørret, og bland imens mel, salt og bagepulver. Kom nu smør og mel skiftevis i æggesnapsen mens du pisker godt imellem. Gem ca. en spsk mel til at vende chokoladen i – så synket det ikke så let til bunds.
Mos bananerne og pisk det i dejen til godt blandet.
Hak chokoladen fint (jeg fik hakket mit for groft). Vend det i det mel du har gemt, og vend det så i kagedejen.
Kom dejen i en form og bag kagen ved 175˚C i ca 50 min.
Lad kagen afkøle inden du skærer af den.
TIP
Ønsker du en mere sukker og fedt fattig kage kan jeg anbefale min opskrift på bananbrød.
Christina
Det her er den bedste banankage i verden! Jeg er lige blevet 800% mere populær hos min moar 😛
Hehe Eli,
Det er altid rart at score gode point hos moar 😉
Christina
Hvad ville din nougat creme gå ud på da? :b kh nougatelskeren, yummi
Hej Jachokolade,
Jeg tænkte at piske noget nougat op med noget fløde.. der kommer snart en opskrift på bloggen hvor jeg har gjort nettop det.
Christina