Sunde Müslibarer

For længe siden postede jeg en opskrift, med energi barer, her på bloggen og dem har jeg selv lavet utrolig mange gange siden da. Dog har jeg på det seneste haft lyst til, at lave en endnu sundere version.

Til disse müslibarer har jeg erstattet sukker-delen med banan og dadler. Mælke-delen er erstattet med æg. Dette gør, at du få endnu flere af de gode ingredienser kroppen har brug for i en travl hverdag, og som bonus kan de nydes med rigtig god samvittighed.
Derudover er de perfekte som et nærende mellemmåltid eller som en erstatning for morgenmaden.
MüslibareMüslibarer –  15-20 stk
8-10 stenfri dadler
2 store/3 små bananer
2 æg
2 dl havregryn
2 dl hørfrø
2 dl græskarkerner
1 dl sesamfrø
2 dl nødder – jeg brugte mandler
100 g tørrede bær –  jeg brugte golji, tranebær, kirsebær og blåbær
100 g chokolade – Jeg brugte 100%, du kan også bruge kakaonips
et drys salt

Fremgangsmåde
Kom dadler, bananer og æg i en blender og blend indtil du har en lind masse.
Hak chokoladen og kom det i en skål sammen med havregryn, hørfrø, græskarkerner, sesamfrø, nødder, de tørrede bær og salt. Bland nu de to blandinger sammen med en grydeske.
Kom det hele i en form (med bagepapir) på ca. 25 x 30 cm.
Bages ved 170˚C i ca. 40 min.
Making sund müsli barerLad dine müslibarer afkøle og skær dem i passende størrelser.
Opbevar dem på køl i en tætlukket beholder, evt en kagedåse.
Du kan også opbevare dem på frost indtil de skal nydes.
MüslibarerChristina

Dette indlæg blev udgivet i Det "sunde" alternativ, Morgenmad og tagget , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

36 Responses to Sunde Müslibarer

  1. Randi skriver:

    Ser lækre ud, og “ligner lige min smag”.
    De ska sørme prøves, hel sikkert også super til cykelturen.
    Kh. Randi

  2. mette skriver:

    Det eneste jeg tænker er at de SKAL prøves,mums

  3. Julie Karla skriver:

    Mmmm… de ser skønne ud Christina!

  4. Bente Busk Kjær skriver:

    Hej.
    Hvor ser de lækre ud, De skal absolut afprøves en dag.

    Hilsen Bente.

  5. Maria S skriver:

    Har lige afprøvet dine myslibarer – og de er SÅ gode. Jeg brugte 80 % chokolade, og det fungerede nu meget godt 🙂 TAK for en super opskrift! (Jeg har i hvert fald måtte linke til den, da jeg fik mange sultne blikke efter dem på min arbejdsplads, hehe)

  6. Lene skriver:

    Har lige lavet dem og de smager vildt godt. Mine er lidt bløde i det, er det meningen?

  7. Sivie skriver:

    Kender du ernæringsindholdet i dem :)?

  8. Malene skriver:

    Flot side og god beskrivelse af opskriften 🙂 Det ser så lækkert ud at jeg vil prøve at lave dem senere. Hvor længe tror du at muslibarene kan holde sig hvis de ikke er på køl?
    Mvh Malene

  9. Louise Bech skriver:

    De ser godt nok lækre ud, de må prøves! Har dog nogle få spørgsmål;
    Kan jeg erstatte eller udlade dadlerne, da de ikke lige falder i min smag? Og er det alle slags tørrede bær man kan bruge? Håber du vil svare, for vil rigtig gerne lave dem!

    Mvh Louise 🙂

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Louise og tak,
      Jeg tror du kan udskifte dadlerne med banan eller tørrede abrikos. Ja, du kan anvende alle former for tørrede bær – brug dem du har hjemme eller dem du bedst kan li.
      God bagefornøjelse
      Christina

  10. Anne Marie skriver:

    Jeg tænker på at lave disse i næste uge og bruge dem som en værtinde gave – kan jeg undlade chokolade? Blot fordi jeg gerne vil spare på kalorierne…

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Anne Marie,
      Det var da en god ide at bruge dem til en værtinde gave 🙂 Du kan godt undlade chokoladen, og husk at jo mørkere jo færre kalorier og mindre sukker er der i.
      Christina

  11. Anne Marie skriver:

    Jeg har lige sat en plade i ovnen 😉 er spændt på hvordan de bliver. Jeg skiftede dadler ud med svesker også brugte jeg ikke chokolade.. Jeg vil i stedet pynte med en lille smule smeltet chokolade på toppen.. 😉 håber gaven falder i god jord.

  12. Elin skriver:

    Hvor mange bliver der ud af den portion?

  13. Ina skriver:

    En del af dine billeder virker ikke på mange af dine opslag 🙁

  14. Sophia skriver:

    Lyder som en lækker opskrift !
    Hvor mang tid kan de holde sig på køl ? 🙂

  15. Hofmann skriver:

    De er da bare super gode

  16. dorte skriver:

    Kan man bruge de “friske” dadler i karton-kasser?

  17. Emilie skriver:

    Hvordan opbevares disse fantastiske? 🙂 Måske i køleskab eller lufttæt? (Har du prøvet om de kan fryses?)
    Vh Emilie

  18. Maiken skriver:

    Uhm, de blev ret gode! Heldigvis kan jeg næsten ikke smage bananerne 🙂 Måtte slumpe lidt med lidt solsikkekerner, da jeg fandt ud af at jeg ikke havde flere græskarkerner i skabet x( men de blev gode alligevel! (og sukkerfri, da jeg udelod chokoladen!)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *