For længe siden postede jeg en opskrift, med energi barer, her på bloggen og dem har jeg selv lavet utrolig mange gange siden da. Dog har jeg på det seneste haft lyst til, at lave en endnu sundere version.
Til disse müslibarer har jeg erstattet sukker-delen med banan og dadler. Mælke-delen er erstattet med æg. Dette gør, at du få endnu flere af de gode ingredienser kroppen har brug for i en travl hverdag, og som bonus kan de nydes med rigtig god samvittighed.
Derudover er de perfekte som et nærende mellemmåltid eller som en erstatning for morgenmaden.
Müslibarer – 15-20 stk
8-10 stenfri dadler
2 store/3 små bananer
2 æg
2 dl havregryn
2 dl hørfrø
2 dl græskarkerner
1 dl sesamfrø
2 dl nødder – jeg brugte mandler
100 g tørrede bær – jeg brugte golji, tranebær, kirsebær og blåbær
100 g chokolade – Jeg brugte 100%, du kan også bruge kakaonips
et drys salt
Fremgangsmåde
Kom dadler, bananer og æg i en blender og blend indtil du har en lind masse.
Hak chokoladen og kom det i en skål sammen med havregryn, hørfrø, græskarkerner, sesamfrø, nødder, de tørrede bær og salt. Bland nu de to blandinger sammen med en grydeske.
Kom det hele i en form (med bagepapir) på ca. 25 x 30 cm.
Bages ved 170˚C i ca. 40 min.
Lad dine müslibarer afkøle og skær dem i passende størrelser.
Opbevar dem på køl i en tætlukket beholder, evt en kagedåse.
Du kan også opbevare dem på frost indtil de skal nydes.
Christina
Ser lækre ud, og “ligner lige min smag”.
De ska sørme prøves, hel sikkert også super til cykelturen.
Kh. Randi
Hej Randi,
Jeg tænkte nok at de ville være noget for dig, og så mætter de rigtig godt og længe.
Christina
Det eneste jeg tænker er at de SKAL prøves,mums
Hehe Mette,
Jeg kan klart anbefale dem, der er rigtig gode i madpakken.
Christina
Mmmm… de ser skønne ud Christina!
Tusind tak Julie Karla, det betyder meget at høre dig sige det 🙂
Christina
Hej.
Hvor ser de lækre ud, De skal absolut afprøves en dag.
Hilsen Bente.
Har lige afprøvet dine myslibarer – og de er SÅ gode. Jeg brugte 80 % chokolade, og det fungerede nu meget godt 🙂 TAK for en super opskrift! (Jeg har i hvert fald måtte linke til den, da jeg fik mange sultne blikke efter dem på min arbejdsplads, hehe)
Hej Maria og tusind tak for dine rosende ord og de mange links
Har lige lavet dem og de smager vildt godt. Mine er lidt bløde i det, er det meningen?
Hej Lene,
Tak og ja det er meningen, at de skal være lidt bløde.
Christina
Kender du ernæringsindholdet i dem :)?
Hej Sivie,
Nej det gør jeg desværre ikke.
Christina
Flot side og god beskrivelse af opskriften 🙂 Det ser så lækkert ud at jeg vil prøve at lave dem senere. Hvor længe tror du at muslibarene kan holde sig hvis de ikke er på køl?
Mvh Malene
Hej Malene,
Tusind tak 🙂 Det lyder dejligt med en portion af disse, jeg tænker de kan holde sig 2-4 dage hvis de ikke er på køl.
Christina
De ser godt nok lækre ud, de må prøves! Har dog nogle få spørgsmål;
Kan jeg erstatte eller udlade dadlerne, da de ikke lige falder i min smag? Og er det alle slags tørrede bær man kan bruge? Håber du vil svare, for vil rigtig gerne lave dem!
Mvh Louise 🙂
Hej Louise og tak,
Jeg tror du kan udskifte dadlerne med banan eller tørrede abrikos. Ja, du kan anvende alle former for tørrede bær – brug dem du har hjemme eller dem du bedst kan li.
God bagefornøjelse
Christina
Jeg tænker på at lave disse i næste uge og bruge dem som en værtinde gave – kan jeg undlade chokolade? Blot fordi jeg gerne vil spare på kalorierne…
Hej Anne Marie,
Det var da en god ide at bruge dem til en værtinde gave 🙂 Du kan godt undlade chokoladen, og husk at jo mørkere jo færre kalorier og mindre sukker er der i.
Christina
Jeg har lige sat en plade i ovnen 😉 er spændt på hvordan de bliver. Jeg skiftede dadler ud med svesker også brugte jeg ikke chokolade.. Jeg vil i stedet pynte med en lille smule smeltet chokolade på toppen.. 😉 håber gaven falder i god jord.
Lyder spændende med svesker, håber de bliver gode 🙂
Christina
Hvor mange bliver der ud af den portion?
Hej Elin,
Der bliver ca 15-20 stk.
Christina
En del af dine billeder virker ikke på mange af dine opslag 🙁
Tak for din kommentar, jeg ved der er et problem og arbejder på at få det løst.
Lyder som en lækker opskrift !
Hvor mang tid kan de holde sig på køl ? 🙂
Tak Sophia,
Jeg mener den kan holde sig på køl i op til to uger. Du kan også komme dem på frost, og tage op til et par dage ad gangen.
Christina
De er da bare super gode
Tusind tak Hofmann,
Jeg er rigtig glad for, at du kan li dem.
Christina
Kan man bruge de “friske” dadler i karton-kasser?
Hej Dorthe,
Ja brug endelig løs af den 🙂
Christina
Hvordan opbevares disse fantastiske? 🙂 Måske i køleskab eller lufttæt? (Har du prøvet om de kan fryses?)
Vh Emilie
Ah, har netop set at en anden allerede har fået svar herpå!
Hej Emilie,
dejligt, at du fandt svaret du søgte 🙂
Christina
Uhm, de blev ret gode! Heldigvis kan jeg næsten ikke smage bananerne 🙂 Måtte slumpe lidt med lidt solsikkekerner, da jeg fandt ud af at jeg ikke havde flere græskarkerner i skabet x( men de blev gode alligevel! (og sukkerfri, da jeg udelod chokoladen!)
Hej maiken,
Dejligt at de blev godt og chokoladen er jo heldigvis valgfrit 🙂 MMM ej jeg må virkelig snart selv lave en portion igen 🙂
Christina