Disse luksus snegle blev til en dejlig solrig efterårsdag hvor jeg ville forkæle mine omgivelser med lidt lækkert til kaffen.
Jeg bager ofte kanelsnegle og denne gang ville jeg prøve noget nyt. Både kæresten og studiegruppen har godkendt disse luksus snegle, så det er bestemt ikke sidste gang jeg bager dem.
Luksus snegle – 9 stk
Dejen
1 dl kærnemælk
20 g gær
250 g mel
1 spsk vaniljesukker
1/4 tsk stødt kanel
1/4 tsk stødt kardemomme
10 g sukker
50 g lurpak smør, stuetemperatur.
1 æg
Remonce
75 g lurpak smør, stuetemperatur
50 g brunfarin
100 g marcipan
50 g mørk chokolade – (kom endelig ekstra i – for kan man få for meget?)
Topping
50 g lurpak smør
50 g brunfarin
50 g chokolade
50 g mandler
Fremgangsmåde
Dejen
Lun kærnemælken til “lillefinger” varm og kom det i en skål. Kom gæren deri og rør til det er opløst. Bland mel, vaniljesukker, kanel, kardemomme og sukker og hæld det i mælken og ælt det let i ca. 30 sek. Bruger du en køkkenmaskine, brug da dejkrogen. Tilsæt smørret og æggene og ælt dejen i 5-7 min til dejen er glad og smidig.
Lad dejen hvile et lunt sted i 20-30min min.
Remonce
Kom smør, farin og revet marcipan i en skål og rør det godt sammen. Riv eller fin hak chokoladen og stil det til side.
Topping – laves mens sneglene er i ovnen.
Smelt smør, farin og chokolade i en gryde. Hæld det over de varme snegle, drys med mandler og bag sneglene i yderlige 5 min.
Samling
Udrul dejen på et let melet bord til et kvadrat på ca. 40 x 25 cm. Kom remoncen på dejen og smør den ud så den er jævnt fordelt. Drys chokoladen over.
Rul dejen sammen i den korte ende, så rouladen nu er 25 cm lang.
Skær sneglene ud i 9 lige tykke skiver og kom dem i en smurt (eller med bagepapir i) ovnfast fad.
Lad sneglene efterhæve til dbl størrelse, det tager ca 30 min.
Bag dem ved 185˚C i 20 min. til de er gyldne. Kom topping på og bag i yderlig 5 min.
Nyd dine lune luksus snegle med den du holder af.
Inspirationskilde: Femina & mine smørbagte snegle
Christina
Mmm de ser lækre ud, sådan en kunne jeg godt spise lige nu 🙂
Tak Sabrina, syntes du skal kaste dig ud i at lave dem 🙂
Christina
Mmm, de ser skønne ud! De ryger vist lige direkte i inspirationsmappen ;o)
Tusind tak Camilla 🙂 og god bage lyst… der er brand gode…
Christina
hold da helt op! de ser godt nok smækre lækre ud. nu er aftenhyggen reddet 🙂
Det er jeg glad for at hører 🙂
Christina
ÅRH! Mine tænder løb øjeblikkeligt i vand da jeg så de billeder.
– Anne
Hej Anne,
Du gør mig så glad 🙂
Christina
Skal holde fødselsdagsbrunch på søndag og disse snegle kommer helt klart til at indgå i menuen 🙂
Hej Lone og tillykke med dagen 🙂
Det lyder som en dejlig brunch.
Christina
De ser vildt lækre ud 🙂
Hvordan kan det være at der er to æg på billedet men kun et i opskriften ?
Tak Rose,
Det er fordi jeg har lånt billedt fra mine smørbagte kanelsnegle . Hvor det er den samme dej der anvendes, her dog knap så stor en portion.
Christina