Kæresten min, skulle være alene hjemme en aften hvor der stod biograf-tur, tapas og veninde-hygge på min dagsplan.
Derfor lavede jeg denne lille kaffe dessert til ham.
Mocha mousse – til 4-6 portioner eller til et godt lag i en Ø20cm
4 blade husblas
2 past. hele æg
70 g sukker
1/2 dl espresso/kaffe
2 dl piskefløde
Karamel
1 1/2 dl fløde
100 g sukker
20 g lurpak smør
Pynt
1-2 dl fløde
2-4 spsk af din karamel
Chokolade mokkabønner
Fremgangsmåder
Karamel
Kom sukkeret i en tykbundet gryde og smelt sukkeret, når det begynder at bliver lysebrunt tag da gryden af varmen og rør et par gange og lad sukkeret smelte helt. Varm fløden op til kogepunkt.
Kom smørret i sukkeret og rør indtil du har en homogen masse.
Kom gryden tilbage på blusset og hæld fløden i sukkermassen, det sprutter en del så pas på du ikke brænder dig.
Lad karamellen koge et par minutter.
Når karamellen er let afkølet, kom 1-2 spsk i hver af de klargjort dessertglas og opbevar dem på køl.
Mocha Mousse
Sæt husblasen i blød i koldt vand i ca 5-10 min.
Tag husblasen og vrid vandet fra, smelt det i den lune kaffe (max 45˚C)
Pisk æg og sukker rigtig godt dvs indtil det er hvidt og luftigt, det tager gerne 10-15 min.
Kom lidt af æggemassen i den kolde og let stive kaffe, inden det hele vendes over i æggemassen.
Pisk fløden og vend det sammen med ægge-kaffe-massen.
Kom moussen i dessert glassene med karamellen (eller direkte på kagen) og lad det sætte sig på køl. Pynt
Pisk fløden og bland karamellen deri. Kom det i en sprøjtepose med “swirl” tyl og sprøjt det ovenpå mocha moussen. Afslut med en choko mochabønne på toppen.
Har du karamel tilovers, kan du opvarme det. Fordel lidt på toppen ved at svinge en ske med karamel hen over desserten.
Tip
Hvis du ønsker, kan Dulce de Leche også bruges i stedet for karamellen.
Se opskrift og fremgangsmåde på Dulce de Leche HER
Christina
Pingback: Flower Cake | Kager til kaffen
Pingback: Blomst kage | Kager til kaffen
Er du sindssyg, det ser lækkert ud – elsker bare kaffe i desserter, og kunne lige forestille mig hvor godt det ville være, med en gang karamel.
– Anne
Tusind tak Anne,
Det smagte også sindssyg godt. (Kæresten havde gemt den anden til en nat deler) Jeg elsker også kaffe i og til alt og har også en kaffeis opskrift, hvis det skulle have interesse?
Christina
Hej.
Det ser virkelig spændende ud, den må jeg lave til kæresten min.
BTW er meget interesseret i kaffeis opskriften
Simone
Hej Simone,
Tak skal du have. Jeg elsker også alt med kaffe 🙂 Jeg syntes helt sikkert at du skal afprøve begge opskrifter mmm.
Christina
Det ser vel nok lækkert ud…… uuhhmmmm, jeg håber han ved hvor heldig han er 🙂 med en kæreste som dig 🙂
Knus
Tusind tak mor,
Den var også virkelig lækker. Karamellen komplimenterede kaffen på en meget fuldendt måde.
Jeg er sikker på han ved hvor heldig han er. Han er lige så heldig som jeg.
Christina
Pingback: Brownie Sundae med Rabarber sorbet | Kager til kaffen
Kan karamellen og mocha mousse laves dagen før, for at arrangeres i glas dagen efter.?
Hej Helle,
Nej det kan det ikke, da både moussen og karamellen har sat sig, og så bliver det svært at få det i glasset. Det bliver i hvert fald ikke knivskarpt som på billederne.
Christina