Jeg er jo startet på Universitetet og har nogle dage timer fra 8-17. Det er nogle lange dage syntes jeg og det kræver, at hjernen er klar hele dagen. Jeg er rigtig god til at ty til kaffe og slik i disse lange timer og det er jo ikke den ideelle måde at holde hjernen frisk på! Disse barer er netop gode som snack og som morgenmad, da de indeholder både hurtige og langsomme kulhydrater.
Så derfor har jeg startet projekt sund madpakke og ikke mindst sunde og nærende snaks/mellem måltider. På den måde er der jo stadig plads til de mange kager jeg går og bager 🙂
Ideen til dette (og opskriften) kommer fra en af min mors veninder. Hun er, som mig, en stor bage entusiast og vi har siden hun så min blog udvekslet opskrifter og ideer.
Her kommer opskriften:
1 dåse kondenseret mælk
250 g. havregryn
75 g kokosmel
100 g tørrede tranebær (jeg brugte tranebær, kirsebær, gojibær og dadler)
125 g. frø (jeg brugte solsikkefrø, sesamfrø og hørfrø)
125 g. nødder (jeg brugte peanuts, mandler og pistacier)
Fremgangsmåde:
Lun mælken og tilsæt øvrige ingredienser. Rør indtil alt er blander godt.
Kom bagepapir i en 20x33cm form og bred den godt ud. Klap dejen flad med hænderne.
Tip: Gør dine hænder lidt våde, så hænger dejen ikke så let fast og det er nemmere at få dejen jævn og glat.
Bages ved 130˚c i ca 1 time.
Lad det hele afkøle i ca. 15 min inden de skærer ud i stænger. De helt kolde barer opbevares i en lufttæt beholder, med madpapir imellem, i køleskab.
Du kan bruge de tørrede bær/frugter, frø og nødder du har lyst til i opskriften. Jeg brugte det jeg lige havde og tømte adskillige poser jeg havde liggende. Du kan altid eksperimentere dig frem indtil du finder den bar der smager dig bedst.
Update (7/10-2012):
Nu har jeg efterhånden lavet disse barer en masse gange og vil derfor dele et par lækre variationer jeg har opdaget;
– Æble/kanel – Riv 1 æble og lad væden løbe fra i en sigte. Æble mængden hører til under de 100 g tranebær. Kom stadig tørrede tranebær i op til de 100 g. Tilføj ekstra 1 spsk kanel.
– Kakaonips/frysetørrede hindbær – Brug 25-50 g frysetørrede hindbær og 50-75 g tranebær så der i alt er 100 g. Brug 25-50 g kakaonips og 75-100 g frø så der i alt er 125 g.
Christina
Mmh lyder lækkert med æble, jeg laver dem uden kondenseret mælk, men med mosset banan i stedet.
Uhmmm med bananer, det må jeg prøve næste gang. Det lyder vild lækkert.
Hejsa, det lyder super lækkert det her! Men er det muligt at andvende almindelig mælk på karton hvis man bruger opskriften? 🙂 Vh Malene
Hej Malene,
Nej du kan ikke lave disse müsli barer med alm mælk.
Christina
De ser vildt lækre ud. Tror du at de kan fryses? ☺
Mange tak Ziggie,
Jeg tror godt at du kan fryse dem, de bliver muligvis lidt bløde efter optøning.
Christina