Amerikanske pandekager

Jeg elsker amerikanske pandekager, især når de sejler i smør og sirup. Ikke verdens sundeste start på dagen, men det smager bare så godt. Så er der dømt søndags hygge i det lille hjem mmm.
Sådan laver du de lækreste amerikanske pandekager:
Der bliver ca 8 store eller 20 små pandekager.
180 g mel
3 1/2 tsk. bagepulver
3/4 tsk. sat
1 spsk. sukker
3 dl kærnemælk
1 æg
3 spsk. smeltet smør

Bland mel, bagepulver, salt og sukker i en skål og bland kærnemælk, æg og smeltet smør i en anden. Det våde hældes i det tørre mens der piskes indtil massen er homogent. Lad dejen hvile i 15 min.

Steg pandekagerne ved smag til middelvarme. Når der kommer luftbobler i dejen skal de vendes. Pandekagerne skal hæve op under stegningen og det gør at det bliver dejlig luftige.

Server de lune pandekager stablet med smør og sirup.
Tip:
Du kan varierer dine pandekager med vaniljesukker, kanel, chokolade, kokos, bær eller hvad du ønsker. Hvis du ønsker store pandekager, kan du stege dem på en alm. pande og bruge ca. 1 dl dej til hver. Det er ægte amerikansk og giver store øjne hos de sultne personer rundt om bordet.

Denne opskrift har jeg fra et amerikansk mad magasin.

Velbekomme
Christina

Dette indlæg blev udgivet i Morgenmad og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Amerikanske pandekager

  1. Pia skriver:

    Kan jeg lave pandekagerne i forvejen, fryse dem ned og så lune dem i ovnen?

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Pia,
      Jeg må være svar skyldig. Jeg har faktisk aldrig prøvet at nedfryse dem. Jeg tænker de så nok skal lunes i ovnen med et vandbad, som ved æbleskiver, for ikke at blive helt tørre? lad mig gerne vide hvad resultatet blev.
      Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *