Blå Skumfidus Kage

Tvillingerne skulle til fødselsdag hos en børnehave kammerat og moderen havde spurgt om vi ikke ville lave kagen. Det ville vi da selvfølgelig gerne.

Siden jeg lavede denne blå slik kage, har F&W snakket meget om at de også gerne ville lave (og ikke mindst smage) en blå slik kage. Så nu da muligheden bød sig, var det oplagt at opfylde deres ønske.
De var med til en stor del af arbejdet ved denne kage. De var selv med ude at købe ind til kagen. Afveje ingredienserne og komme i skålen (min røre maskine gjorde det hårde piske arbejde). At komme nutella og skumfiduser i midten af kagen var et hit.
Smører kagen op med smørcreme var de ikke med til, da jeg desværre ikke lige formåede at pille perfektionismen af mig selv (nu hvor kagen var til en anden). I stedet fik de lov til at komme smørcreme på skumfiduser, på pind, og dyppe dem i krymmel.
Ganashen hjalp vi hinanden med og så fik de lov til at pynte kagen med skumfiduser og små smarties.
Jeg tror de spiste næsten lige så mange skumfiduser som de pyntede med, der var ihvertfald godt knald på dem da vi var færdige 🙂 Mens de pyntede kagen, kom jeg lidt skumfiduser på tandstikker og stak dem i her og der, som jeg lige syntes manglede.
Find opskriften her under i gemme venlig version:

Blå skumfidus kage
 
Chokoladekage med nutella og skumfiduser. Pyntet med blå silkeblød smørcreme og pyntet med blå ganash og masser af skumfiduser, krymmel og smarties.
Forfatter:
Opskrifts type: Festkager
Antal: 10-12 personer
Ingredienser
Chokoladekage - Ø18
  • 190 g sukker
  • 3 stk æg
  • 100 g mel
  • 50 g bage kakao
  • ¼ tsk salt
  • ¾ tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 75 g mælk
  • 35 g smør
  • 100 g mørk chokolade
SMBC Smørcreme
  • 4 æggehvider – (140 g)
  • 200 g sukker
  • 250 g blød lurpak smør
Blå ganash
  • 100 g hvid chokolade
  • 50 g fløde
  • blå pastafarve
Andet & Pynt
  • 6-10 spsk nutella
  • masser af skum fiduser i forskellige størrelser og farver
  • masser af krymmel
Fremgangsmåde
Chokoladekage
  1. Pisk sukker og æg til det er let og luftigt ved middel hastighed. Det tager ca 5-7 min.
  2. Imens dette piskes (eller før, hvis du anvender en håndhold elpisker,) kan mel, salt, bagepulver og vaniljesukker blandes sammen i en skål.
  3. Smelt smør og chokolade og lun mælken. Blad det sammen.
  4. Når sukker og æggene er pisket luftige, skal mel blandingen sigtes der i og forsigtig vendes med æggene.
  5. Mælk/smør skal til sidste vendes i dejen af 3 omgange, så luften ikke slåes alt for meget ud. Kom nu dejen i en klargjort springform.
  6. Bag kagen i en forvarmet ovn på 180°C i ca. 50 minutter – eller indtil den er bagt. Bagetiden er afhængig af din ovn, så mærk altid efter med en bagepind om kagen er bagt.
  7. Lad kagen køle helt af.
SMBC - smørcreme
  1. Pisk med piskeris æggehvider og sukker i en skål over et simrende vandbad. Pisk indtil alt sukkeret er smeltet.
  2. Når alt sukkeret er smeltet skal det piskes (med elpisker eller i en køkkenmaskine) til massen er kold – det tager gerne 10 min.
  3. Tilsæt smørret, lidt efter lidt og pisk indtil den er lækker og cremet.
  4. Her kan smørcremen begynde at se grynet ud, men pisk blot videre, da den samler sig igen.
  5. Farv smørcremen med blå farve.
Ganash
  1. Kom fløde og blå farve (mængde efter ønske) i en gryde og opvarm der til lige før koge punktet.
  2. Hæld det over chokoladen og lad det stå ca 30 sek. inden du forsigtigt rører i det.
  3. Hvis din hvide chokolade ikke smelter (det en lidt træls at få til at smelte) kan du give den 15 sek i mikroen af nogle omgange, husk at rører i den imellem. Eller du kan varme over et vandbad.
Samling af kagen
  1. Buler kagen meget op på midten kan noget af toppen skæres af.
  2. Del kagen i to lige tykke skiver.
  3. På den nedereste bund fordeles nutellaen og et par håndfulde mini skumfiduser.
  4. Kom top kagebunden på - Se tip 1.
  5. Fordel smørcremen på kanterne og toppen af kagen.
  6. Kom krymlet på den nederste del af kagen, mens smørcremen stadig er blød.
  7. Stil kage på køl, så smørcremen kan stivne/sætte sig. Lav imens din ganash.
  8. Fordel noget af din ganash på toppen af kagen, helt ud til kanten. Kom lidt ganash i en sprøjtepose eller brug en ske og sprøjt forsigtigt nogle klatter på toppen af kagen de steder du ønsker ganashen skal løbe ned. Dette skal gøres rellativt hurtigt, ihvertfald inden ganashen på toppen stivner.
  9. Pynt med skumfiduser - Se tip 2.
  10. Nu skal det pyntes.. god fornøjelse
Notes
Tip 1: Vend toppen bunden på hovedet, så den lige bund er opad - altså så skal toppen af kagen vende nedad mod fyldet. Det giver en lige kant i toppen af kagen og den er nemmere at gøre pæn og lige.


Tip 2: For at få højde på skumfiduserne kan man presse en tandstik ind i skumfidusen og på den måde undgå at dit skumfidus bjerg falder sammen.

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Børn i Køkkenet, Fondant & Fest kager, Frosting/smørcreme, Kager. Bogmærk permalinket.

Har du en kommentar? Så skriv den her!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.