I weekenden bagte vi årets første jule småkager. Vi startede småt ud med to forskellige specier. Vi bagte de altid velsmagende og lækre specier med chokolade stykker i og så disse pebermynte, candy cane, julestokke specier.
Jeg elsker specier, da de er nemme og hurtige at lave og så smager de himmelsk. Du kan endda bage en lille portion og gemme resten af dejen i din fryser. Hvis du så en dag skulle få småkage cravings eller uventet gæster, kan du have nybagte småkager klar på ca. 15 minutter. Whats not to like?
Her på billederne kan du se, at vi har rullet småkage rullen i knust julestokke, de giver en dejlig smag, men bliver ikke så kønt som jeg havde håbet. Jeg vil også anbefale, at bage dem på bagepapir – ellers kan de være utrolig svære at få af din bageplade hvis du ikke arbejder lyn hurtigt.
- Candy Cane Specier
- 300 g ægte smør, stuetemperatur
- 350 g mel
- 50 g bagekakao
- 125 g flormelis
- 1 spsk vaniljesukker
- 1 tsk pebermynte essence
- 50 g pebermynte storke – [i]også kaldet candy cane eller jule stokke[/i]
- Pynt
- 50 g pebermynte stokke
- Start med at knuse alle pebermynte stokkene.
- Kom alle ingredienserne i en skål og bland det godt sammen.
- Jeg æltede i hånden, du kan også bruge en køkkenmaskine.
- Tril dejen i stænger på 3 cm i diameter.
- Hvis du vel kan du trille småkagestangen i de knuste pebermynte stokke – [i]så skal nu muligvis bruge lidt mere[/i]
- Kom dem kort i fryseren, til de er faste.
- Når de er faste, skæres de ud i ca. 3 mm. tykke skiver.
- Kom småkage skiverne på en bageplade med bage papir og bag dem ved 200˚c i ca. 8 min.
- Drys evt med lidt ekstra knust julestokke med det samme de kommer ud af ovnen. Småkagerne skal være varme når du gør dette, så hænger de nemmere ved.
Ønsker du mere julebagning inspiration, kan jeg kun anbefale at du klikker på JUL i bjælken øverst oppe på min side eller ved at klikke HER.
Min familie og jeg ønsker dig og dine en god julebagning!
Christina