Denne lækre, saftige grønne – skal vi kande det en forårskage medbragte jeg til noget studie-tøse-halløj-hygge for et stykke tid siden, hvor snakken gik og smaskene var høje.
Jeg sidder nu i skrivende stund og drømmer om endnu et stykke, måske var det kagen, måske var det selvskabet, måske var det en kombination for vellykket var aftenen bestemt.
Pistaciemazarinkage – bages i en Ø18-20 cm springform.
200 g dessertmasse med pistaciesmag
125 g blød ægte smør
50 g flormelis
2 stk æg
50 g mel
1/4 tsk bagepulver
Nougatcreme
150 g nougatcreme – klar til brug eller alm. blød nougat
1 dl piskefløde
Fremgangsmåde
Pistaciemazarin
Kom pistacie massen, smør og flormelis i en skål og pisk det indtil det er godt blandet. tilsæt æggene, et ad gangen og pisk godt imellem. Pisk forsigtigt eller vend mel og bagepulver i tilsidst. Kom kagedejen i en klargjort springform og bag kagen ved 190°C i ca 25 min, alt afhængig af ovn – mærk altid efter med en lille bagepind.
Nougatcreme
Kom nougatcremen (klar til brug posen) i en skål og pisk det let. Tilsæt fløden og pisk til en sammenhængende masse og ikke for længe.
Fordel nougatcremen ovenpå den afkølede kage. Jeg lavede lidt zig zag mønster med en alm. kniv.
Skær kagen ud og server den for dine gæster sammen med en rigtig god kop kaffe.
Christina
Kan den bages dagen før?
Hej Mette,
Ja det kan du tro den kan 🙂
Christina