Den dag jeg postede opskriften på min klassiske jordbærtærte fik jeg et opkald fra min far der fortalte, at hans kollega Helle stod og savlede udover skærmen mens hun udbrød “Det gjorde hun bare ikke det der, den har hun bare ikke lige lavet. Det er min total ynglings kage”.
Heldigt for Helle (og de andre på værkstedet) var jeg tilfældigvis i det jyske og da jeg ikke kunne stå for (savle)historien måtte jeg simpelthen lave endnu en kage.
Ja endnu en kage…. Jeg var i forvejen godt i gang med bagningen af denne og denne kage (og boller) til bachelor fejring for kæresten min. Så jeg kunne jo ligeså godt lave en kage til!
Inspirationskilde: Call me cupcake
Strawberry cheesecake – Ø20 cm
Bund
175 g digestive kiks
2 spsk kakaopulver – (bage kakao)
75 g lurpak smør, smeltet
Fyld
200 g jordbær
150 g sukker
1 lime, juice og skal
250 g mascarpone, stuetemperatur
200 g cream cheese, stuetemperatur – (ikke light)
2 ½ dl fløde
+ jordbær til pynt
Fremgangsmåde
Bund
Kom kiks og kakaopulver i en blender og blend det til en sandet masse. Smelt smørret og bland det med kiksene. Kom kikse-massen i bunden af en springform og pres det fast i bunden og lidt op af kanten. Opbevar springformen i fryseren, mens du laver fyldet.
Fyld
Blend jordbær, sukker og limesaft og -skal i en blender. Kom mascarpone, cream cheese og fløde i en skål og pisk indtil du har en cremet masse. Vend det sammen med jordbærmassen og kom det i springformen. Tildæk kagen til med film og kom den i fryseren natten over.
Tag Kagen fra frys 30-60 min før den skal serveres. Pynt med friske jordbær og nyd den kold i sommer varmen.
Skal kagen nydes samme dag som du laver den, kan den fryses i ca 2-4 timer og spiser direkte derfra.
God sommer
Christina
En virkelig smuk kage. Skal prøves. Annette
Tusind tak Anette,
Jeg syntes helt bestemt, at du skal lave kagen.
Christina
Mmmm – den lyder god – mon ikke den kan laves med hindbær også? Jeg har plukket hindbær i de sidste tre uger og har snart ikke plads til flere i fryseren 🙂
Tak Karen,
Jeg tror nemt du kan lave den med hindbær – sad faktisk selv med tanken om at lave den med kirsebær 🙂 Lad mig vide hvordan det bliver.
Christina
Den ser god ud, men mon kakaoen kan udelades?
Tak Eva,
Du kan godt lave den uden kakao, erstat med 1-2 kiks.
Christina
Skal fløden piskes, eller bare i flydende?
Hej Maria,
Fløden skal blot hældes i en skål sammen med mascarpone, cream cheese. Dette skal så piskes alt sammen.
Christina
mascarpone og cream cheese har en tendens til at blive meget flydende når det piskes? men det er måske derfor der er fløde i, således det bliver mere fast? altså skal det piskes som en flødeskum? 🙂
Hej Camilla,
Jeg syntes nu aldrig at jeg har oplevet, at mascarpone og cream cheese bliver flydenden under piskning… Husk at bruge fuldfed cream cheese og ikke light, og så må det ikke overpiskes. Fløden skal i flydende og de tre skal kun piskes indtil det er uden klumper og cremet. Det er bedst hvis cream cheesen har stuetemperatur.
Håber det var svar på dine spørgsmål?
Christina
Hej Christina tak for svar 🙂 så skal jeg bare lige opklare om cream cheese er det samme som phillidelphia mm? (Ikke light, noteret;) )
Hej Camilla,
Ja creme cheese er det samme som philidelphia. Det er faktisk den jeg foretrækker at bruge 🙂
Christina
Og far er stadig glad for kagen……..og har selv lavet den et par gange
Ja, du er jo nærmest blevet ekspert i denne cheesecake 🙂
Kram herfra