På en fantastisk dag ude i de danske kolonihaver, blev de skønneste kager spist af den bedste familie på en fejrings dag for den dejligste kæreste.
I mit sidste indlæg fortalte jeg om den lækre bolle og kagemenu til denne fejring. I dag får i opskriften på den lækreste og mest sommervenlige-ligger-ikke-tungt-i-maven-pavlova-kage.
Pavlova er næsten det samme som marengs, den eneste forskel er at der er majsstivelsen i pavlova. Dette gør, at ydersiden bliver lækker sprød og midten blød og lugtig.
Kagen stammer fra Australien og/eller New Zealand der i 1020’erne kreerede kagen til den russiske ballet danserinde Anna Pavlova, under et besøg dertil.
Pavlova med flødeskum og friske bær – Ø20-25 cm.
5 æggehvider
275 g sukker
2 1/2 tsk majsstivelse – maizena
1 1/2 tsk eddike
Fyld
4 dl fløde
2 spsk flormelis
200 g chokolade
Friske bær
Fremgangsmåde
Pavlova
Pisk æggehviderne til de danner små toppe, tilsæt sukkeret lidt efter lidt sammen med eddiken. Sigt og vend majsstivelsen i marengsen.
Tegn en cirkel på bagepapiret og fordel marengsen. Lav en lille fordybning, så der er plads til fyldet.
Bages ved 100˚C i 2 timer, lad den afkøle i ovnen – til ovnen er helt kold.
Pas på når du tager pavloaen af bagepapiret, den kan være skrøbelig.
Fyld
Pisk fløden med flormelissen til den er tilpas stiv. Hak (hvid)chokolade og vend den med fløden. Kom den i fordybningen på marengsen og fordel bærrene oven på fløden sammen med hakket (mørk)chokolade.
Server kagen med det samme og nyd den med dem du holder af.
Inspirationskilde: Annabel Langbein
Christina
Kan bundene bages dagen før?!
Hejsa, ja du kan godt bage bundene dagen før 🙂
Christina
Hej☺.
Jeg vil egentlig bare sige tak til dig, fordi du laver nogle opskrifter med billeder og en god gennemgang af opskriften.
Jeg har i lang tid været uheldig med mine kageopskrifter og havde egentlig bestemt mig for at stoppe med at bage.
Så tak for gode opskrifter og inspiration☺?.
Vh Christina ☺?
Hej Christina,
Og tusind tak til dig og dine søde ord 🙂 Det er jo lige sådan en kommentar der gør at jeg får endnu mere lyst til at holde bloggen kørende, så tak til dig og tak fordi du læser med 🙂
Dejligt at du fandt lysten til at bage igen, det er det bedste der findes 🙂
Christina
har fået dem tit men der var midten af marengsen blød skal den være det?
Hej Sussi,
Den er nok blever lidt blød af det fyld der er kommet i. Bliver den ikke spist med det samme optager magrensen væden og derved bliver den blød.
Christina