Pavlova med flødeskum og friske bær

På en fantastisk dag ude i de danske kolonihaver, blev de skønneste kager spist af den bedste familie på en fejrings dag for den dejligste kæreste.

I mit sidste indlæg fortalte jeg om den lækre bolle og kagemenu til denne fejring. I dag får i opskriften på den lækreste og mest sommervenlige-ligger-ikke-tungt-i-maven-pavlova-kage.
Pavlova Pavlova er næsten det samme som marengs, den eneste forskel er at der er majsstivelsen i pavlova. Dette gør, at ydersiden bliver lækker sprød og midten blød og lugtig.
Kagen stammer fra Australien og/eller New Zealand der i 1020’erne kreerede kagen til den russiske ballet danserinde Anna Pavlova, under et besøg dertil.

Pavlova med flødeskum og friske bær – Ø20-25 cm.
5 æggehvider
275 g sukker
2 1/2 tsk majsstivelse – maizena
1 1/2 tsk eddike

Fyld
4 dl fløde
2 spsk flormelis
200 g chokolade
Friske bær

Fremgangsmåde
Pavlova
Pisk æggehviderne til de danner små toppe, tilsæt sukkeret lidt efter lidt sammen med eddiken. Sigt og vend majsstivelsen i marengsen.
Tegn en cirkel på bagepapiret og fordel marengsen. Lav en lille fordybning, så der er plads til fyldet.
making pavlovaBages ved 100˚C i 2 timer, lad den afkøle i ovnen – til ovnen er helt kold.
Pas på når du tager pavloaen af bagepapiret, den kan være skrøbelig.

Fyld
Pisk fløden med flormelissen til den er tilpas stiv. Hak (hvid)chokolade og vend den med fløden. Kom den i fordybningen på marengsen og fordel bærrene oven på fløden sammen med hakket (mørk)chokolade.

Server kagen med det samme og nyd den med dem du holder af.
Pavlova a summer cakeInspirationskilde: Annabel Langbein

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Dessert, Glutenfri, Kager og tagget , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

6 Responses to Pavlova med flødeskum og friske bær

  1. Lonetøt skriver:

    Kan bundene bages dagen før?!

  2. Christina skriver:

    Hej☺.
    Jeg vil egentlig bare sige tak til dig, fordi du laver nogle opskrifter med billeder og en god gennemgang af opskriften.
    Jeg har i lang tid været uheldig med mine kageopskrifter og havde egentlig bestemt mig for at stoppe med at bage.
    Så tak for gode opskrifter og inspiration☺?.
    Vh Christina ☺?

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Christina,
      Og tusind tak til dig og dine søde ord 🙂 Det er jo lige sådan en kommentar der gør at jeg får endnu mere lyst til at holde bloggen kørende, så tak til dig og tak fordi du læser med 🙂
      Dejligt at du fandt lysten til at bage igen, det er det bedste der findes 🙂
      Christina

  3. sussi skriver:

    har fået dem tit men der var midten af marengsen blød skal den være det?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *