Jeg elsker kokos og jeg elsker chokolade, derfor er disse kokostoppe eller kokosmakroner som nogle kalder dem det, den perfekte lille treat til eftermiddags kaffen i den lune forårs sol.
Kokostoppe – ca. 20 stk
50 g lurpak smør
200 g kokosmel
150 g sukker
3 stk æggehvider
1 spsk af den hjemmelavet vaniljesukker
Fremgangsmåde
smelt smørret i en gryde, når halvdelen er smeltet tag gryden af blusset indtil alt smørret er smeltet. Kom gryden tilbage på blusset og tilsæt kokos, sukker og æggehviderne og rør indtil alt er “vådt”. Rist massen let i gryden.
Lade masse køle lidt inden du begynder af forme toppe af massen, så hænger den nemmere sammen.
Bage toppene ved 200˚C i ca. 12 min.
Lad toppene afkøle på en bagerist.
Smelt (og temperer) mørk chokolade. Dyb bunden, af dine kolde, kokostoppe i chokoladen og nyd den til en god kop kaffe.
Tip: Kom lidt mælk i kaffen, det fremhæver smagen af den mørke chokolade.
Christina
Jeg er også helt vild med kokus og vil bestemt prøve disse toppe,men hvordan med de æggehvider,skal man passe meget på at de ikke koagulerer eller hvad?
KH Mette
Det er faktisk et godt spørgsmål, det har jeg slet ikke tænkt over.
Jeg mener at æggehvider koagulere ved ca 55-60˚C og så kan tilsætningen salt eller sukker hæve denne temperatur. Så hvis du holder dig under denne temperatur, er du sikker på at dine æggehvide ikke koagulere.
Det var imidlertid ikke et problem for og jeg gav dem gas med varmen under ristningen.
Christina
Yum – elsker kokostoppe!
– Anne
Også her, og de er super gode 🙂
Christina
Det er jo nærmest hjemmelavet bounty. I like!
Ja, det er det da…. Hvis du undlader at bage dem, former dem i firkanter og overtrækker dem med chokolade. Tak for tippet.
Christina
Altså du er virkelig god til at bage 🙂 jeg prøvede opskriften den er super god elsker den kh. Emilie
Mange tak Emilie,
Dejligt at kokostoppene var et hit 🙂 De er også blandt mine ynglings.
Christina