Blå Blåbærkage

Tror det eller ej, men der bliver faktisk bagt en del hjemme i vores køkken. Der bliver bare ikke skrevet/blogget så meget om det. En af grundene er, at vi ofte bager “den samme” kage! Det vil sige, at samme grund opskrift går igen og igen og igen. Farven og fyldet variere dog en del. Vi er fan af at bage blå og lyserøde kager og denne gang med blåbær.
Dem af jer der følge min instagram profil, bliver ofte forsødet af billeder og videoer af os alle i action 😉

Det er sjovt og lærerigt at have børn med i køkkenet – det roder også når to på 3 år er med. Derudover skulle jeg i starten bruge meget fokus på at stille bage-kage-perfektionisten på hylden, så F&W´s kreativitet kunne komme til udtryk. Det blev heller ikke til så mange billeder – undervejs eller af det færdige produkt (også derfor der ikke er blevet blogget om det). 

Blåbærkage – i en Ø22-25cm springform
250 g ægte smør
250 g sukker
3 stk æg
200 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk vanilje sukker
blå frugt farve – hvis dette ønskes
200 g (frosne) blåbær

Fremgangsmåde
Pisk sukker og smør til det er lyst og luftigt. Pisk æggene i, ét ad gangen, og pisk godt i mellem dem. Bland mel, bagepulver og vanilje og rør det i sukkermassen.
Vend nu dine blåbær forsigtigt i dejen og kom dejen i en springform.

Bag kagen ved 175°C (alm ovn) i ca  60 minutter.
Bagetiden afhænger både af din ovn og størrelsen på din springform – jo større, des kortere bage tid. Mærk altid efter med en bagepind om kagen er bagt.

Denne blå blåbærkage set lidt giftig ud, og den blev da også m e g e t blå – W var noget rundhåndet med farven. Men hvad (pyt) ungerne elskede kagen og gjorde stor lykke, de havde jo nemlig selv bagt den 🙂

Jeg kan kun anbefale, at tage børnene med i køkkenet, mine to på 3 år e l s k e r at hjælpe til og spørge ofte om vi ikke snart skal bage igen.

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Børn i Køkkenet, Kager. Bogmærk permalinket.

8 Responses to Blå Blåbærkage

  1. Randi skriver:

    Ups, mon ikke der ska stå sukker istedet for smør ??

  2. Heidi skriver:

    Er det Så 2 x 250 gr smør der skal i?

  3. Randi skriver:

    Jep, vi sku jo nødig ha at nogle fråser SÅ voldsom med smørret ??.
    Men ellers super flot farve den kage har, , håber den også smagte godt ?.
    Knuz Randi

    • kagertilkaffen skriver:

      Selvom jeg ellers eeelsker smør, så bliver kagen nok bare ikke helt som planlagt med SÅ meget smør og ingen sukker 😉
      Den smagte fantastisk og alle elskede farven. Emil havde noget af kagen med på arbejde og der var den vist en kæmpe hit 🙂
      F&W var hvertfade vilde med både smag og nok mest farven 🙂
      Christina

  4. Majken skriver:

    Hej, og undskyld jeg kommenterer på et ældre opslag, men er nysgerrig efter at høre om du har prøvet at lave den med samme mængde frosne hindbær (og evt rød frugtfarve)

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Majken, Du må altid kommenter, også på gamle opslag 🙂
      Beklager det sene svar.
      Jeg tror lige vi skrevet sammen på Instagram, hvor jeg sagde at det kunne du godt 🙂
      Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *