På søndag skal jeg julebage-veninde-hygge med to dejlige veninder og alle vores børn.
Jeg meldte mig på den post der hed “finde de gode opskrifter”.
Da jeg i sidste weekend fandt den gode gamle familie opskriftsbog frem, blev jeg jo liiige nød til, at bage en prøve portion. Her kom jeg i tanke om, at jeg engang har læst at pebernødder bliver så lækre med et sjat fløde i, så det fik mine også, og nam nam… Pebernødderne er godkende og opskriften vil jeg her dele med jer.
Pebernødder – ca 100 stk
135 g ægte smør
135 g sukker
½ dl piskefløde
260 g mel
½ tsk stødt peber
½ tsk stødt kanel
½ tsk stødt ingefær
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk vaniljepulver
½ tsk natron
½ tsk bagepulver
Fremgangsmåde
Pisk smør og sukker, ved middel hastighed, til det er lyst og skummende, det tager gerne 5-7 min. Tilsæt herefter fløden, lidt efter lidt, mens du fortsat pisker.
Bland mel, alle krydderierne, natron og bagepulver i en skål og rør det i indtil dejen virker sandet. Herefter samler du dejen ved håndkræft.
Del dejen i fire og rul dem i lange stænger på 1- 1½ cm i diameter. Med en lille kniv hakkes pebernødestængerne i 1½ – 2 cm lange stykker. Tril dem til kugler og fordel dem på to bageplader.
Perbernødderne bages i en forvarmet ovn på 200°C i ca. 10 min. alt afhængig af din ovn.
Lad dem køle på en bagerist og opbevar dem i en tætsluttet kagedåse.
Glædelig jul
Christia
svigermor siger også god for de dejlige pebernødder 🙂
Taaak svigermor 🙂
Vi tror på hvor hyggeligt det er at bage sammen, jer alle sammen 🙂
Vi gjorde det selv da alle børn i familie og vennekreds var mindre:-)
Vi ønsker en glædelig julehygge tid 🙂
Hej Maria og Tina,
Jeg tror (og håber) at alle børn vokser op med at trille pebernødder til jul. Det er nemlig bare SÅ hyggeligt at julebage sammen med venner og familie.
Glædelig jul til jer også.
Christina