Tidligere på ugen serverede jeg denne saftige pærekage til kaffen, da en hjerte veninde og hendes familie var på påske visit.
Smagen af den karamelliseret hvide chokolade på toppen af kagen sammen med de søde pærer gør mig glad – helt ned i maven.
Pærekage med hvid chokolade – Ø22 cm springform – 8-10 pers.
2 pærer
100 g hvid chokolade – gerne mere
25 g hasselnødder
200 g blødt ægte smør
200 g sukker
3 stk æg
150 g mel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk vaniljepulver
Fremgangsmåde
Skræl dine pærer og skær dem i tynde skiver. Hak chokolade og nødder groft (jeg brugte hasselnødeflager til denne kage).
Pisk sukker og smør til det er lyst og luftigt. Pisk æggene i, ét ad gangen, og pisk godt i mellem dem. Bland mel, bagepulver og vanilje og rør det i sukkermassen.
Vend nu halvdelen af chokoladen forsigtigt i dejen.
Kom dejen i en smurt springform og fordel pærerene deri. Drys kagen med nødder og den sidste halvdel af chokoladen (brug gerne ekstra chokolade mmm).
Bag kagen ved 175˚C i ca. 50 min. eller indtil en bagepind kommer ren ud af kagen.
Lad kagen afkøle i formen og senere på en bagerist.
Jeg pyntede kagen med lidt ekstra hasselnødder og et par dragée æg i anledningen af påsken.
Servér kagen lun med vaniljeprikket creme fraiche eller vaniljeis.
Christina
En skøn påske pærekage 🙂
Den ser meget lækker ud, jeg har ikke før smagt kombinationen pære og hvid chokolade, men prøves skal den 🙂
Ønsker dig en dejlig påske.
Tusind tak Maria,
Jeg kan klart anbefale den karamelliseret hvide chokolade og pærer sammen. Håber kagen falder i din smag 🙂
God påske til dig også
Christina
hej Christina den ser lækker ud en rigtig påske kage knus mormor
Tusind tak mormor,
Jeg glæder mig til, at bage den med pærerne fra dit pæretræ.
Kram Christina
Så har jeg bagt din Pærekage og den smager bare godt ikke sidste gang jeg bager den 🙂
Mums
Det lyder godt Pia, jeg skal også selv snart bage den igen – for mmmm den er altså god 🙂
Christina
Må lige rose for opskriften. Har lavet kager en 4-5 gange nu og den er simpelthen noget af det lækreste. Endda nem og idiotsikret at lave så lige noget for mig ?
Hej Christina,
Tusind tak for dine dejlige kommentar. Hvor dejligt, at du både finder opskriften nem og velsmagende 🙂
Rigtig god weekend til dig og dine.
Christina
der står kagen skal spises lunken, men kan den ikke spises kold, eller bliver den så kedelig
Jette
Hej Jette,
Jo den kan godt spises kold, den er bare ekstra lækker når den er lidt varm.
Christina
Varmluft eller alm. ovn??
Hej Cathrine,
Jeg bager altid med alm ovn.
Christina