For et par dage siden ønskede kæresten min, at jeg bagte en klassisk chokoladekage – “en med luft bobler og ikke tung som en brownie. En kage der kan spises med en klat creme fraiche”.
Jeg slog straks op i den opskriftsbog jeg har med opskrifter fra min barndom og faldt for denne klassiske chokoladekage, der minder allermest om de kager man altid spiste i klassens time i folkeskolen.
Jeg vil anbefale, at komme en ordenlig portion hvid glasur på toppen mmm.
Chokoladekage – 25×25 cm form eller en Ø23-25 cm springform
100 g chokolade
150 g smør
1 dl kærnemælk
300 g brun farin
2 æg
175 g hvedemel
75 g kakao
2 tsk bagepulver
1 tsk vanilje pulver
1/4 tsk salt
flormelis + vand til glasur
Fremgangsmåde
Smelt smør og chokolade i en gryde og kom herefter kærnemælk deri.
Pisk imens æg og farin let og luftigt.
Bland i en anden skål mel, kakao, bagepulver, vanilje og salt.
Kom skiftevis det tørre og der våde i sukkerblandingen og pisk indtil du har en ensartet kagedej.
Kom nu kagedejen i en bageform og bag kagen ved 175˚C i ca. 25 min.
Når kagen er kold kommes glasur på. Skær kagen ud i mundrette stykker og server den til en god kop kaffe.
Jeg vil tro, at dobbelt portion passer til en standart bradepande.
Christina
Nogengange haman bare lyst til en helt almindelig god chokoladekage uden så mange dikkedarer. Den ser dejlig ud:-)
Tak Mari,
Ja nogle gange skal det bare være en god gammel klassiker – en man kender og ved hvad er 🙂
Christina
Den måtte jeg bare prøve med det samme, og den er bare god. Stadig anderledes en alm. chokoladekage synes jeg, sikkert pga. farin det har jeg ikke brugt på denne her måde før. Lækkert☺
Hej Helle,
Er glad for at du kan li kagen 🙂 Jeg er selv kæmpe fan af at udskifte alm sukker med farin eller muscovadosukker i kager, da det giver en helt anden og bedre (syntes jeg) smag 🙂
Christina
Meget dejlig blog, og tillykke med den lille ny:-)
Forstår godt hvis tiden ikke er til bagværk, men du har mange gode kager her på bloggen og jeg søger inspiration:-)
Forsøger mig selv med mad og bagværk.
Hilsner og en god weekend.
Maria
Tusind tak Maria,
Ja tiden kan være knap til bagværk med to små i hjemmet. Heldigvis er tiden til det nu og da 🙂
Det er jo altid skønt at have en hobby 🙂
Christina
HVOR VAR DEN OPSKRIFT da jeg stod og manglede den?
Spøg til side, jeg fandt selv en og den blev ganske framragende…
Jeg vil i hvert fald huske den ved næste lejlighed jeg mangler en lige til skærekage.
Haha ååh ja den følelse kender jeg ALT for godt 🙂
Lyder dejligt, at du vil vende tilbage til denne opskrift næste gang 🙂
Christina