I morgen er det mors dag, og hvorfor ikke fejre dagen med lidt lækker og udover det sædvanlige kage til kaffen.
Må jeg foreslå, at du bager lidt kransekage til dig mor?
Kransekage – 2 store hjerter – 8-10 pers
(man beregner 40-50 g færdig kransekage masse pr. pers.)
250 g marcipan – jeg bruger kranse xx eller bage marcipan fra Odense
125 g sukker
30 g æggehvide *
* til kransekage stykker/konfekt skal der bruges ca 60 g æggehvide. Der bliver 25-30 stk af en portion. Pynt med cocktail bær og nødder inden de bages, og dyb bunden i smeltet (og tempereret) chokolade når de er bagt og afkølet.
Pynt
Chokolade – kan undlades
flormelis
æggehvide
Fremgangsmåde
Kransekage
Kom sukker og æggehvide i en skål og bland det godt sammen, og lad det stå i ca 1 time.
Tilsæt marcipanen og ælt det godt sammen, der må IKKE være nogle klumper.
TIP: Du kan med fordel blande din kransekage masse dagen før den skal bruges, på den måde er det meste sukker opløst, og vil derfor ikke knase i den færdig bagte kransekage.
Du kan opbevare din kransekage masse i køleskabet i op til to uger.
Del dejen i fire lige store dele og udrul dem i 28-30 cm lange pølser. Med din håndflade trykkes pølsen trekantet/dråbeformet i en 45˚ vinkel. Stil trekanten op og form hjerterne ved at krumme den flade side (den der var ned mod bordpladen) ind mod sig selv. Form hjerterne ved at samle to trekantede pølser – du kan evt tegne en skabelon på et stykke bagepapir og samle hjerterne på dem, så de bliver ens.
Med bagsiden af en bageplade trykkes overfladen forsigtigt lidt flade, så er de nemmere at stable bagefter.
Bag din kransekage ved 220˚C (på dobbeltplade hvis der er meget undervarme i ovnen) til de er lysebrune ca. 10 min.
Pynt
Smelt (og temperer) chokoladen og pensel det på undersiden af dine hjerter.
Bland flormelis og æggehvide i sådan et forhold, at der dannes små toppe i glasuren når du pisker. Dæk glasuren til med et vådt klæde, når du ikke bruger af det. Kom glasuren i en cornette/kræmmerhus og sprøjt glasuren på din kolde kransekage.
TIP: Når du stabler kransekage, som fx i en top til nytår, så sprøjt glasur på den nederste ring først og kom den næsten ovenpå og sprøjt den osv, på den måde undgår du at ødelægge glasuren ved at fumle for meget rundt med ringene.
Fyld kransekage hjertet op med kransekage stykker, fyldte chokolader, chokolade overtrukne jordbær eller hvad du har lyst til.
Christina