Selvom solen leger skjul i skyerne er der rigtig forårs stemning i mit sind.
Jeg mærker masser af liv i maven, og efter endnu et par overstået eksaminer kan jeg endelig slappe af. Jeg kan vist lige så godt indrømme, at livet er skønt.
Hjemme hos os elsker vi citroner og vi spiser, drikker og bager af rigtig mange i løbet af en uge. For nogle uger siden fik jeg den ide, at lave en citronkage med en masse af de lækreste syrlige citroner.
Citronkage – Ø18 cm springform
200 g blød lurpak smør
200 g sukker
3 stk æg
200 g mel
1 1/2 tsk bagepulver
1 dl citronsaft + skal fra 1 citron
1/2 citron, saften der af – til at hælde over den varme kage
citronskal fra 1 citron – til pynt
Flormelis og vand til glasur
Fremgangsmåde
Citronkagen
Pisk smør og sukker til en let og luftig masse, det tager gerne ti min.
Har du en køkkenmaskine, kan du imens rive og presse citronerne – stil til side.
Tilsæt æggene ét ad gangen til sukker/smør massen, og pisk godt i mellem dem.
Rør nu mel og bagepulver i dejen, skiftevis med citronsaft og citronskal.
Kom dejen i en smurt springform og bag kagen ved 175˚C i ca. 45 min.
Tag kagen ud af ovnen og hæld straks citronsaft udover kagen.
Kom glasur på og pynt med citronskal. Hvis du varmer glasuren let op, kan du opnå en løbefri samt en blank og skindende glasur.
Hvis du ønsker en endnu mere syrlig citronkage kan du lave glasuren med citronsaft og flormelis. Dog vil jeg anbefale en alm glasur, da det søde komplimenter det sure på en udsøgt måde.
Server kagen til dem du vil forårs forkæle.
Kæresten min anbefaler at nyde kagen med lidt creme fraiche.
Christina
Åh, jeg elsker stort set alt med citron, så den skal da helt klart testes af.
Hej Helle,
Så vil du elske denne kage.
Christina
Mums… i mine øre lyder den kage total lækker, men er bange for kæresten syntes, den er for syrlig. Er den mere syrlig end en citronmåne?? Dem kan han nemlig godt lide 😀
Tak Pia,
Man skal helt sikkert være glad for citroner, da den er mere syrlig end end en citronmåne.
Hvis Kæresten ikke kan lide kagen, så er der jo mere til dig 😉
Christina
Det bedste ved citron kage er, den syrlige smag op mod den søde, det kan jeg godt li 🙂
Da du og dine brødre var små, synes i også den var for sur, så lavede jeg en blanding af appelsin og citron saft, til at hælde over kagen til sidst, da kunne i bedre li´ den. Det er jo en mulighed til dem der synes den ellers er for sur. 🙂 Knus fra din mor
Tak for tippet mor 🙂 Jeg kan også anbefale at lave kagen med lime saft mmm
Christina
Mums lyder lækkert:-) Hvordan laver du glasuren?
Hej Sidra,
Glasuren laver jeg ved at blande vand og flormelis. Jeg bruger ikke opskrift men laver det altid på slump.
Christina
Tak for dit hurtige svar:-) Bruger du kogt vand eller bare lunket? Min glasur bliver ikke så pæn:-(
Jeg bruger enten kogende vand ellers opvarmer jeg glasuren over vandbad bagefter.
Hej Christina.
Jeg synes din kage ser vildt lækker ud og vil forsøge at bage en i weekenden som er tilsvarende smuk (forhåbentlig) Jeg vil gerne spørge dig i forhold til glasuren, jeg har aldrig prøve at lave denne med varmt vand før. Derfor er mit spørgsmål, bliver glasuren så så flydende, at du bare har hældt den over kagen også flyder den selv ud ??
De bedste hilsner Kamilla 🙂
Hej Kamilla,
tak for dine rosende ord. Jeg er sikker på, at din kage bliver super flot også.
I forhold til glasuren, så kan du også lave glasuren som du plejer og varme den op over vandbad eller i mikroovnen. Glasuren skal have samme konsistens som den kolde, og dette kræver lidt ekstra flormelis end normalt.
Herefter skal du arbejde hurtigt, da den varme glasur flyder mindre og stivner hurtigere. Husk, at du altid kan varme glasuren op igen hvis den bliver for kold i skålen.
Håber det var svar nok?
Christina
Tusind tak for svar 🙂
Virkelig god kage! Kan virkelig anbefale den!!! Man vil ikke fortryder det!!
Tusind tak Louise 🙂