Denne utrolige dejlige dessert var på menuen til nytårsaften 2013, og da kæresten min faldt pladask for den, har den allerede på menuen igen.
Der findes rigtig mange opskrifter på tiramisu og jeg er sikker på at de alle er rigtig gode. Som jeg ser det, så handler det om, at finde de smags nuancer DU kan lide.
Ud fra denne “grundopskrift” kan du selv smags sammensætte den som du kan lide det.
Jeg har her valgt at komme vanilje i min tiramisu-creme. Nogle kommer også/eller reven appelsin skal i, stiftpiskede æggehvider og/eller flødeskum.
Der bliver også anvendt forskellige likører og alkoholer til denne dessert og igen kan du vælge den du ønsker/bedst kan li/den du har hjemme. Jeg har endda set opskrifter med rom, cognac eller portvin.
Hvilken opskrift der er den originale, tror jeg aldrig vi finder ud af, da enhver Italiensk familie vil påstå at nettop deres familie opskrift er den originale?
Tiramisu – 6-8 personer
250 g mascarpone
2 past. æggeblommer – (ca 30 g)
50 g sukker
1 stang vanilje
ca 100 g Saviordi kager / ladyfingers
1 dl stærk kold kaffe
1/2 dl kaffe likør/ Amaretto/ Marsala/ Cointreau – jeg bruger Cointreau
kakaopulver til pynt
Fremgangsmåde
Bland den kolde kaffe med din valgte likør/ vin/ spiritus.
Pisk sukker, vanilje og æggeblommer til det er hvidt, let og luftig – det tager gerne 5-7 min. Vend æggesnapsen i mascarponen lidt af gangen. På den måde undgår du klumper.
I et fad ca 15 x 20cm smøres lidt creme i bunden. Dyp nu saviordi kagerne i den kolde kaffeblanding – hvor meget kaffen kagerne suger er en smags sag. Jeg foretrækker at de ikke bliver alt for bløde, der må stadig gerne være bid i – de skal nok blive bløde mens kagen sætter sig.
Kagerne fordeles ovenpå cremen og derefter fordeles halvdelen af den resterende creme ovenpå. Genetag med endnu et lag Saviordi kager og creme.
Opbevar desserten på køl så længe som muligt og gerne til dagen efter.
Lige inden den serveres drysses der med kakaopulver.
Christina
Tak for en god opskrift. Er virkelig god i smagen.
Hej Hacer og mange tak for din kommentar 🙂 Er glad for, at du kan lide opskriften.
Christina
Er der en grund til, at du ikke putter piskede æggehvider i? Det giver nemlig en fantastisk let og mousse-agtig konsistent i cremen (og så bliver der mere af den, og vi eeeelsker masser af creme). Ellers er jeg også helt enig med dig i, at kiksene ikke skal have for meget vin/kaffe. Det gør dem smattede.
Så vil jeg også sige, at jeg i de sidste par år ikke har brugt past. æg. Salmonella i æg skulle være udryddet i DK. Rigtige æg er nu det bedste.
Hej Susanne,
Ja det danske æg er nu erklæret salmonellafri (det var de vist ikke da denne blogpost blev skrevet tilbage i 2014) OG de smager m e g e t bedre, der kan vi kun blive enige i.
Jeg bruger ikke æggehvider, da jeg syntes cremen (som jeg foretrækker den) bliver bedst uden. Men hvis man syntes cremen bliver bedre med piske hvider i – ja så syntes jeg bestemt at de skal i 🙂
Christina
Hej
Cremen til kagen er blevet rigtig tynd..
Hvad kan der gøres?
Hej lms,
Det lader til at ægge/sukker blandingen er pisket for lidt og cremen her efter er pisket for meget?
Bland evt lidt pisket fløde eller æggehvider i. Eler kom en bæger mascarpone i mere.
Christina