En rigtig Iced Coffee består kold kaffe med isterninger.
Men hvem kan li det? Kold kaffe smager af h….. til. Ja, jeg syntes i hvert fald ikke om den kolde bitre kaffe, no way. Jeg elsker kaffe og jeg drikker den varm og sort.
Varm kaffe er bare ikke så velegnet til at slukke tørsten når du sidder stille i skygge og sveder.
Så da jeg en dag stødte på konceptet om “Cold Brew Coffee” var jeg solgt. Denne brygnings metode giver en blød aromafyldt og ikke bitter kaffe, velegnet til en iskaffe.
Cold Brew Coffee
60-70 g kaffebønner/filterkaffe
1 ltr vand
Fremgangsmåde
Mal kaffen i en kaffekværn og kom det i en beholder. Kom nu vandet ned til kaffen og sørg for at alt er dækket.
Lad det trække i 8-12 timer på køl. Hæld kaffen gennem et kaffefiltrer så kaffegrumset sigtes fra. Opbevar din kaffe-eleksir på køl i op til 3 uger, hvis den holder så længe?
Iced Coffee – i forskellige udgaver
Iced Coffee
Kold kaffe
Isterninger
Iced Coffee – Latte
Kold kaffe
Mælk
Isterninger
Iced Coffee – Mocha
Kold kaffe
Mælk
Chokoladesovs/Chokolade sirup
Isterninger
Iced Coffee – Vietnamesisk
Kold kaffe
Sødet kondenseret mælk (direkte fra dåsen, ikke kogt)
Isterninger, hele
Iced Coffee – a la mexico
Kold kaffe
Tequila
Isterninger, hele
Icecream Coffee
Kold kaffe
1-2 kugler god vaniljeis
Du kan nyde din iskaffe med alle de lækre sager du lyster – sirup, kakaomælk, flødeskum – kun fantasien sætter grænser. Du kan endda lave din egen iceblend.. Du kommer kaffe, isterninger, sirup, kondenseret mælk (trust me) og evt chokolade i en blender og wupti… din egen iceblend.. mmm.
Christina
Er det rigtigt forstået, at vandet ikke skal koges, inden det hældes over kaffen?
Hej Jette,
Det er korrekt forstået, at vandet skal være koldt når det hældes over bønnerne.
Christina