Jeg var for et par mdr siden på besøg i det jyske og ville gerne forkæle min familie med lidt lækkert (hvilket også resulterede i både en jordbærtærte og en othellolagkage).
Planen var et par simple rabarber tærter, men da der ikke var rabarber nok kom min mor på ideen til æblet. Nu var det åbnet for “ide-posen” og både lakrids og crumble blev tilføjet.
Der sker så meget i denne tærte, at dine smagsløg eksplodere og alligevel er smagen så velafbalanceret at tærten efterlader dig med en følelse af velbehag og en lyst til endnu et stykke.
Tærten blev også mødt med en masse “mmm“, “hvordan har du lavet den“, “er det lakrids jeg kan smage” og en masse andre velfornøjet grynt og kommentar.
Min mor, der havde den ene med på camping, fortalte mig senere, at hendes campist venner udbrød “en bid af himlen” og “så englene synger”.
Deraf navnet, for den kan jo ikke hedde “Rabarber/æble/lakrids/mazarin tærte med græskar/mandel/marcipan crumble” ?
Du skal bruge
1 portion linse-/ mørdej
1 portion mazarin masse
2 tsk lakridspulver
2 tsk mel
Fyld
1 stk æble
400 g rabarber
Crumble
25 g kold lurpak smør
50 g marcipan
25 g havregryn
25 g græskar kerner
25 g mandler
Fremgangsmåde
Mørdej
Lav mørdejen efter opskriften og kom den i en smurt tærteform.
Mazarin masse
Lav mazarin massen efter opskriften og tilsæt yderlig 2 tsk mel og 2 tsk lakridspulver, sammen med melet. Kom massen i den mørdejs-foret tærteform.
Fyld
Er dine rabarber friske, skal du rense, skylle og skære den i 2 cm stykker. Kom dem i et ovnfast fad og bag dem ved 200˚C i ca 5-10 min. Fra sigt væden uden af presse rabarberne.
Er dine rabarber frosne, skal du optø dem og fra sigte væden uden af presse rabarberne.
Dette skal gøres, da der er rigtig meget væde i rabarber og din tærte ellers bliver meget våd.
Saften kan bruges til sirup eller sorbet.
Skær imens æblet i tynde både. Fordel nu rabarberne ovenpå mazarin massen og derefter æblerne, pres det hele let ned i mazarin massen.
Crumble
Riv smør og marcipan på et rivejern. Grov hak græskar kerner og mandler og kom alle ingredienser i en skål og rør det sammen med hånden til en løs masse. Fordel det ovenpå tærten.
Bag tærten ved 180˚C i 50-70 min.
Server tærten med iskold creme fraiche eller vaniljeis.
Go sommer
Christina
Jaameeeeeen er du så færdig……. det er så lækker en kage, og jeg skal da lige love for, at alle smagsløg får sig én på opleveren :-))) Der er så mange “hver for sig lækre ting” puttet i den kage, men tilsammen udgør de en eksplotion af lykke…….. så englene synger og man føler virkelig, at man tager en bid af himlen :-))
Jeg kan varme anbefale, at i hurtigst mulig prøven den opskrift .-) jeg serverede iskold creme fraiche og flødeskum til 🙂 🙂 🙂
Kærlig hilsen den største fan af den kage 🙂 din mor
Ja, denne tærte er vidunderlig god. Jeg lavede den igen til lidt veninde hygge og den blev modtaget lige så godt som første gang.
Kram 🙂
Uhm den lyder sørme rigtig lækker 😉
Tror du den evt fryses ?
Jeg skal holde 50 års fødselsdag til sommer og er allerede nu på udkig efter gode opskrifter jeg kan forberede 😉
Og jeg er en ivrrig læser af dine gode opskrifter og bruger dine opskrifter i dagligdagen til bl.a stenalderbrød og muffins 😉 guf guf
Tusind tak Susanne 🙂
Jeg har aldrig prøvet at fryse den, men det burde ikke været et problem. Du kan altid lave en lille test kage og fryse den ned?
Jeg håber du finde andre spændende kager her på siden det kommer på fødselsdagsbordet.
Christina
Hej Christina 😉
Ja det vil jeg gøre både med denne og andre lækre kager du har været så sød at lægge opskrifter på 😉 jeg skal rigtig i gang med prøve bagninger.. har heldigvis en masse frivillige prøvesmagere 😉
Så må vi se hvilke der egner sig bedst til frys/optøning;)
Det lyder som en rigtig god plan Susanne 🙂
Der finders nemlig ikke noget bedre end at prøvebage og bare bage generelt til alle ens “prøvesmagere”
Christina